Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για το ΜΙΝΙΟΝ

Ενδιαφέρον για αγορά του καταστήματος, εκδήλωσε μερίδα των πιστωτών. Σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι. Στις 26 Μάη νέα δικάσιμος για το μέλλον του πολυκαταστήματος

Θετικά εξελίχτηκε η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων στο θέμα του ΜΙΝΙΟΝ.Κάτω από την έντονη πίεση των εργαζομένων - οι οποίοι μία ώρα πριν και καθ' όλη τη διάρκεια της σύσκεψης παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα - οι συμμετέχοντες κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της εγγύησης για τα χρέη της επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που ζητάει το Πολιτικό Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να εκδώσει απόφαση σχετικά με την αίτηση του ΜΙΝΙΟΝ για ένταξή του στο άρθρο 44 για τον διακανονισμό των χρεών του.

Χτες, για πρώτη φορά μερίδα πιστωτών εξέφρασε ανοιχτά τη διάθεσή της να αγοράσει το κατάστημα και να εγγυηθεί για τα χρέη του προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, που ήδη εξετάζονται. Από την πλευρά του υπουργείου, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ υπήρξε η δέσμευση ότι η παρέμβασή τους θα είναι άμεση και προς όλες τις κατευθύνσεις, για να βγει το ΜΙΝΙΟΝ από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα.

Το μέλλον του ΜΙΝΙΟΝ πάντως, κρίνεται και πάλι στις 26 Μάη, μέρα για την οποία το Πολιτικό Εφετείο της Αθήνας όρισε νέα δικάσιμο για την εξέταση της αίτησης της επιχείρησης. Εως τότε θα έχουν κατατεθεί οι τελικές προτάσεις των εμπλεκομένων, ενώ στο διάστημα που μεσολαβεί θα συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ τους. Αμέσως μετά τη σύσκεψη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και πάλι γενική συνέλευση, όπου και αποφάσισαν να συνεχίσουν να ασκούν πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για να υλοποιηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη, για να συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους. Κοντά τους βρέθηκαν ο Χ. Κατσώτης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Π. Βαμβακάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ