Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύγχρονη ισραηλίτικη τέχνη

Μια αντιπροσωπευτική εικόνα της καλλιτεχνικής δημιουργίας των τελευταίων σαράντα χρόνων, προσφέρει η έκθεση "Σύγχρονη τέχνη από το Ισραήλ: τρεις γενιές",που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μ.μ.) στην Εθνική Πινακοθήκη.Η έκθεση ανταποκρίνεται στην αντίστοιχη ελληνική έκθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα πενηντάχρονα του ισραηλίτικου κράτους.

Στα παράλληλα στοιχεία που παρουσιάζει η τέχνη των δύο χωρών, αναφέρθηκε, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η διευθύντρια της Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα,τονίζοντας ότι "ο ανθρωποκεντρισμός, η διαρκής πλαστική μέριμνα και η υψηλή ποιότητα είναι μερικά μόνο από τα κοινά χαρακτηριστικά, ενώ αρκετοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρόδηλες αντιστοιχίες. Κοινά στοιχεία στην ιστορία, την παράδοση, το κλίμα των δύο χωρών και η επικοινωνία με τα μεγάλα κέντρα της παγκόσμιας τέχνης εξηγούν αυτή τη συνέχεια. Οι δύο εκθέσεις θα συνυπάρξουν για ένα μήνα στην Πινακοθήκη, επιτρέποντας στους Ελληνες φιλότεχνους να κάνουν γόνιμους παραλληλισμούς και συγκρίσεις".

Σημειώνουμε ότι η έκθεση "Σύγχρονη τέχνη από το Ισραήλ: τρεις γενιές", είναι η πρώτη προσπάθεια του Μουσείου Τέχνης του Τελ Αβίβ να παρουσιάσει μια πλήρη επισκόπηση της τέχνης του Ισραήλ σε άλλες χώρες. Θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ