Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάσεις στη ΣΟΦΤΕΞ

Αμεση χρηματοδότηση για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, που έχει σταματήσει εδώ και δυο βδομάδες σε όφελος των ανταγωνιστών της, ζητάνε οι εργαζόμενοι

Τετράωρη στάση εργασίας (12 μμ - 4 μμ) και συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ, απαιτώντας την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης, ώστε να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία, που έχει σταματήσει εδώ και δύο βδομάδες λόγω έλλειψης πρώτων υλών. Τετράωρη στάση, με τα ίδια αιτήματα, αλλά με συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, θα πραγματοποιήσουν και τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη.

Με επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΟΦΤΕΞ προς την υφυπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου (αρνείται ακόμα και να δεχτεί το σωματείο), το ΥΠΕΘΟ, τα κόμματα και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τονίζεται ότι "αυτή η αντιμετώπιση της ΣΟΦΤΕΞ από το υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργεί ανησυχία και αγανάκτηση στους εργαζόμενους και μεγάλο κενό στην αγορά από την παντελή έλλειψη των προϊόντων της επιχείρησης, τη στιγμή που υπάρχει τεράστια ζήτηση, την οποία προσπαθούν να αναπληρώσουν οι ανταγωνιστές μας, Ελληνες και ξένοι".

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της παρατεταμένης υπονόμευσης της ΣΟΦΤΕΞ από την κυβέρνηση, προς όφελος των ανταγωνιστικών εταιριών του κλάδου, που επιδιώκουν να τεθεί η ΣΟΦΤΕΞ εκτός αγοράς. Τον τελευταίο χρόνο, οι πωλήσεις της ΣΟΦΤΕΞ μειώθηκαν, έναντι των άλλων εταιριών που παρουσίασαν αύξηση, ενώ αυτή την περίοδο - λόγω της παύσης της λειτουργίας των εργοστασίων - πολλές παραγγελίες μένουν ανεκτέλεστες, επειδή δεν υπάρχουν εμπορεύματα.

Στο μεταξύ, σε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ), όταν τέθηκε το θέμα της χρηματοδότησης, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Τσουδερός ανέφερε ότι δεν έχει ούτε μία δραχμή για να διαθέσει στη ΣΟΦΤΕΞ, ενώ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης επισήμανε ότι υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στην κοινοπραξία "Λόκριτς", με την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την αγορά της ΣΟΦΤΕΞ.

Αυτές οι εξελίξεις καθιστούν ακόμα πιο αβέβαιο το μέλλον της επιχείρησης, τη στιγμή, μάλιστα, που παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης δεν αποκλείουν και το κλείσιμό της αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ