Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλούν οι βιομήχανοι

Τις αντεργατικές τους θέσεις για μια σειρά ζητήματα ανέπτυξαν οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας στον υπουργό Εργασίας

Για άλλη μια φορά προκαλούν οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας, μέσω του συνδέσμου τους, ΣΒΒΕ, ο πρόεδρος του οποίου, Β. Τακάς,συναντήθηκε προχτές με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και εξέθεσε ορισμένες από τις αντεργατικές θέσεις του.

Ανάμεσα σε άλλα, όπως σημειώνεται και σε Δελτίο Τύπου του συνδέσμου, τέθηκε το θέμα του νομοσχεδίου "Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών", για το οποίο ο ΣΒΒΕ προτείνει: Να μειωθεί το ποσοστό αναγκαστικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες, από 8% σε 4%! Να επιδοτούνται όλες οι θέσεις εργασίας που καλύπτονται από άτομα με ειδικές ανάγκες. Την υποχρεωτική αντικατάσταση εργαζομένου μετά από αίτηση της επιχείρησης. Τη διατήρηση της διάταξης που εξαιρεί, από την υποχρέωση απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιχειρήσεις που έχουν οικονομικές ζημίες.

Ο σύνδεσμος επισήμανε ακόμα ότι το αντεργατικό νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις κινείται στη σωστή κατεύθυνση,αλλά είναι κάπως άτολμο, ενώ τάχθηκε κατά της τήρησης θεωρημένου βιβλίου νεοπροσλαμβανόμενων και της υποχρεωτικής ασφάλισης των μελών των ΔΣ των ΑΕ στο ΤΕΒΕ, ακόμα κι αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο οργανισμό. Παράλληλα, έκανε παράπονα για την καθυστέρηση στις εγκρίσεις ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης. Για το 35ωρο, οι βιομήχανοι της Βόρειας Ελλάδας έχουν την άποψη ότι η οποιαδήποτε μείωση του χρόνου εργασίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς αντίστοιχη μείωση των αποδοχών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ