Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΟΧΙ στην πειρατική τροπολογία

Σε καταδίκη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αυτών που υποστηρίζουν τα ΤΣΑ, καλούν οι οικοδόμοι

Την "πειρατική τροπολογία της κυβέρνησης σε άσχετο νομοσχέδιο, που επεκτείνει τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης σε όλη τη χώρα", καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων,η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "είναι πλέον ολοφάνερο, ότι μέσω της εφαρμογής των ΤΣΑ, επιδιώκουν τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ό,τι συνδέεται μ' αυτές".

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, επισημαίνει ακόμα: "Φαίνεται ότι η εκτίμηση της Ομοσπονδίας μας, αλλά και γενικότερα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ότι τα ΤΣΑ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα με στόχο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, επιβεβαιώνεται. Η κυβέρνηση, πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου, και με αυτή της την πράξη έρχεται να αποδείξει πως ό,τι απέμεινε από τις κατακτήσεις των εργαζομένων με το νόμο - τερατούργημα για τις εργασιακές σχέσεις έχει στόχο να το κατεδαφίσει".

Η Ομοσπονδία καλεί επίσης τους οικοδόμους, "στις ερχόμενες Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές να καταδικάσουν όλους εκείνους τους συνδυασμούς που συμφωνούν μ' αυτή την πολιτική και όλους εκείνους που υποστηρίζουν και έχουν σκοπό να εφαρμόσουν τα ΤΣΑ. Μια τέτοια στάση πιστεύουμε ότι θα είναι γροθιά στο στομάχι όλων αυτών που θέλουν να μας οδηγήσουν στο Μεσαίωνα".

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Οικοδόμων "για άλλη μια φορά καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τους οικοδόμους όλης της χώρας σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ