Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την "Πάτρα Μπροστά" και νέα στελέχη του ΔΗΚΚΙ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μελών και στελεχών του ΔΗΚΚΙ στην Πάτρα, μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματός τους να γράψει... εις τα παλαιότερα των υποδημάτων της την εκφρασμένη θέληση των μελών της για στήριξη του συνδυασμού "Πάτρα Μπροστά", με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη και να επιβάλλει άλλον υποψήφιο.

Πρόσφατα η Φωτεινή Τριανταφύλλου,μέλος του ΔΣ της Πολιτικής Οργάνωσης του Νότιου Τομέα Πάτρας, παραιτήθηκε από τη θέση της και εξέφρασε τη στήριξή της στις "αποφάσεις των πολιτικών οργανώσεων και της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας" εκφράζοντας τη στήριξή της στην παράταξη "Πάτρα Μπροστά".

Χτες, σε κοινή τους ανακοίνωση, 50 μέλη του ΔΗΚΚΙ Πάτρας εκφράζουν τη συμφωνία τους με τις αποφάσεις των τοπικών Οργανώσεων και της ΝΕ για στήριξη - συνεργασία με τον συνδυασμό "Πάτρα Μπροστά", "σε βάση ειλικρίνειας και ισοτιμίας", θεωρώντας πως αυτές οι αποφάσεις "είναι σύμφωνες με τις διακηρυγμένες θέσεις και αρχές του Κινήματος, τόσο από τα αρμόδια όργανά του, όσο και από τον πρόεδρο Δημήτρη Τσοβόλα ". Στην ανακοίνωσή τους τα 50 μέλη του ΔΗΚΚΙ σημειώνουν πως "η Πάτρα έχει ανάγκη από δήμαρχο αγωνιστή - διεκδικητή, με πολιτικές θέσεις και προγράμματα για την πόλη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι υποταγμένο σε κόμματα και μηχανισμούς".

Οι εξελίξεις αυτές έχουν θορυβήσει τα τοπικά μέλη της ΠΓ και συνολικά την ηγεσία του ΔΗΚΚΙ, οι οποίοι βλέπουν τους ισχυρισμούς τους ότι "οι διαφωνούντες είναι ελάχιστοι" να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος και καθημερινά απομονώνονται από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματός τους. Ετσι, αποκτά ιδιαίτερο βάρος η επίσκεψη του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα την ερχόμενη Πέμπτη στην Πάτρα, καθώς τα μέλη της ΠΓ θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να νομιμοποιήσει τις επιλογές τους, αδιαφορώντας για μια ενδεχόμενη απομόνωσή τους από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει για την τύχη ολόκληρης της Οργάνωσης Αχαϊας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ