Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ολη η χώρα "κοχλάζει"

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί σχεδόν σε όλη την επικράτεια της απέραντης νησιωτικής χώρας, καθώς οι φοιτητές συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Ομως ταραχές ανάμεσα στον πληθυσμό ξέσπασαν και πάλι στη Σουμάτρα.

Ταραχές ξέσπασαν στη νήσο Σουμάτρα στην πόλη Μπαγκανσιάμπι, όταν οργισμένα πλήθη πυρπόλησαν περισσότερα από 400 σπίτια, με αφορμή ένα τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενέχονται ένας Ινδονήσιος και ένα μέλος της κινεζικής κοινότητας της χώρας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού, ενώ συνέχισε ότι η έκρυθμη κατάσταση συνεχιζόταν και οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν απεγνωσμένα να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

Στην Τζακάρτα οι φοιτητές προσπάθησαν και πάλι να πραγματοποιήσουν διαδήλωση μπροστά στα κεντρικά γραφεία του Στρατού, όμως ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου προκλήθηκαν μικροεπεισόδια χωρίς όμως να πάρουν διαστάσεις. Αιτήματα των φοιτητών είναι η άμεση αντικατάσταση και η πάταξη των παραστρατιωτικών οργανώσεων και η καταγγελία των πρόσφατων οικονομικών μέτρων που έχουν κάνει τα βασικά είδη διατροφής - και κυρίως του ρυζιού - να φτάσουν σε δυσπρόσιτα ύψη για την πλειοψηφία του ινδονησιακού λαού. Τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα είναι απόρροια του δανείου που χορηγήθηκε από το ΔΝΤ και έχουν φέρει στα πρόθυρα "νευρικής κρίσης" την πλειονότητα των κατοίκων, που ήδη υπόκεινται τις τραγικές συνέπειες της χειρότερης οικονομικής κρίσης της τελευταίας 30ετίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ