Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Σημίτης - Πρόντι συμφωνούν για την ... Αλβανία

Με χαρακτήρα επικυρίαρχων της περιοχής και λιγότερο ως ηγέτες που αγωνιούν για τα τεκταινόμενα στα σύνορα των χωρών τους, εμφανίστηκαν χτες οι πρωθυπουργοί Ελλάδας - Ιταλίας που επικοινώνησαν μεταξύ τους με αφορμή τις εξελίξεις στην Αλβανία. Στην τηλεφωνική συζήτηση με τον Πρόντι, που έγινε με πρωτοβουλία Σημίτη (ακολούθησε επικοινωνία του με τον Φ. Νάνο), οι δυο πρωθυπουργοί φέρονται να συμφώνησαν στα εξής: α) Οτι πρέπει να υπάρξει εμμονή στη διατήρηση της νομιμότητας στην Αλβανία, β) ότι η κυβέρνηση της Αλβανίας εξελέγη με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες και άρα Ιταλία και Ελλάδα... δε συναινούν στη βίαιη ανατροπή της, γ) ότι όποιο πρόβλημα υπάρχει στη γειτονική χώρα πρέπει να λυθεί με σύνεση και διάλογο, δ) ότι δεν ευνοούν αποσταθεροποιητικές καταστάσεις στην περιοχή και, ε) ότι η Ελλάδα θα διαδραματίσει ρόλο σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση του θέματος.

Σε ό,τι αφορά την επικοινωνία Σημίτη - Νάνο, ο δεύτερος φέρεται να μετέφερε την εκτίμηση πως τελικά η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο ενώ, σύμφωνα με ελληνικές πηγές, η συζήτηση δεν περιστράφηκε γύρω από το ελληνικό στρατιωτικό σώμα που βρίσκεται στην Αλβανία.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι χτες υπήρξε επικοινωνία και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο με τον Αλβανό ομόλογό του Μεϊντάνι, που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ