Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις υποψηφιότητες

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την κατάθεση των δηλώσεων υποψηφιοτήτων των συνδυασμών για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Η δήλωση υποψηφιότητας, σύμφωνα με τη νομοθεσία, συντάσσεται ατελώς σε απλό χαρτί και πρέπει να επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή ή να παραδοθεί με απόδειξη στον πρόεδρο Πρωτοδικών.

Οπως προβλέπει επίσης η νομοθεσία, ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση την οποία υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτελούν, ενώ σ' αυτήν αναγράφονται κατά σειρά: Το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού (εφόσον υπάρχει). Το επώνυμο και το όνομα του υποψηφίου δημάρχου, με την αντίστοιχη ένδειξη. Τα επώνυμα και τα κύρια ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με αλφαβητική σειρά.

Στη δήλωση πρέπει να επισυναφθούν επίσης τα εξής δικαιολογητικά:

  • Πιστοποιητικό εγγραφής στο γενικό μητρώο των δημοτών (δημοτολόγιο) ή στον εκλογικό κατάλογο του δήμου που είναι υποψήφιος.
  • Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει τη μέρα της εκλογής.
  • Γραμμάτιο δημοσίου ταμείου, που θα βεβαιώνει ότι έχει καταθέσει το ποσό των 20.000 δρχ. ο υποψήφιος δήμαρχος ή των 10.000 δρχ. οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ