Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Συνεχίζουν δυναμικά την απεργία

Βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων είναι αυτή για τους γιατρούς, που αντιτίθενται στο νέο τρόπο εφημέρευσης των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Η ΕΙΝΑΠ συνεχίζει την απεργία μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα γίνει γενική συνέλευση στο Νοσοκομείο "Σωτηρία". Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 23 Σεπτέμβρη. Την ίδια μέρα θα απεργήσουν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την απεργία για τρίτη βδομάδα, ενώ η γενική συνέλευση των γιατρών του "Βενιζέλειου" Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε τετραήμερη απεργία από την Τρίτη 22 Σεπτέμβρη.

Στις γενικές συνελεύσεις τους οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας (ΓΚΝΝ) και του "Λαϊκού" συντάχθηκαν με την απόφαση της τελευταίας γενικής συνέλευσης της ΕΙΝΑΠ να μην προσφέρουν απλήρωτη και επικίνδυνη εργασία, δηλαδή να εφημερεύουν τόσες μέρες το μήνα όσες θα καλύπτονται από τα χρήματα που η κυβέρνηση θα έχει εγκρίνει.

Ειδικότερα, οι γιατροί στο ΓΚΝΝ αποφάσισαν τα εξής: Συγκρότηση απεργιακής επιτροπής. Από τις 18 Σεπτέμβρη δε γίνονται τακτικές εισαγωγές στο Νοσοκομείο. Ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις. Ασθενείς που δεν έχουν οξύ πρόβλημα παίρνουν εξιτήριο. Σε συνεννόηση με το χειρουργείο, χειρουργούνται όσα περιστατικά νοσηλεύονται και απαιτείται άμεση αντιμετώπιση. Στη σημερινή γενική εφημερία του Νοσοκομείου θα αντιμετωπιστούν και θα εισαχθούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Την Τρίτη, από τις 9πμ, οι γιατροί του νοσοκομείου θα συγκεντρωθούν στην πύλη του ΓΚΝΝ, όπου έχουν κληθεί για συμπαράσταση εκπρόσωποι των δήμων και των μαζικών φορέων της περιοχής.

Οι γιατροί στο "Λαϊκό" αποφάσισαν το κλείσιμο των χειρουργείων και των εξωτερικών ιατρείων και κατάληψη του γραφείου κίνησης ασθενών. Αύριο, ώρα 10πμ, θα κάνουν νέα γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ