Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΥΡΩΝΑΣ
Στις γειτονιές που ξέρουν ν' αγωνίζονται

Από τους πρώτους προσφυγικούς καταυλισμούς, ο Δήμος Βύρωνα ξέρει να δίνει το "χέρι" του. Ν' αγκαλιάζει λαούς, ανθρώπους, πολιτιστικές κληρονομιές. Ξέρει και ν' αγωνίζεται, να αντιστέκεται στον εχθρό, είτε αυτός λέγεται γερμανική κατοχή, είτε δικτατορία, αλλά και σε κάθε αντίπαλο, είτε λέγεται νεοφιλελευθερισμός είτε "εκσυγχρονισμός".

Είναι η αγωνιστική παράδοση της πόλης που θέλει το δήμο σε χέρια προοδευτικών ανθρώπων. Είναι το αγωνιστικό παράδειγμα και το λαϊκό έργο, του επί 16 χρόνια δημάρχου Βύρωνα, Δημήτρη Νικολαϊδη. Είναι η συνέπεια του σημερινού δημάρχου και ξανά υποψήφιου, Νίκου Ρογκάκου, που επιτρέπει τη συνέχιση της "Δημιουργίας - Ανάπτυξης - Προοπτικής" - σύνθημα της παράταξης που τον στηρίζει. Στην "Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση", άλλωστε, συσπειρώνονται - όχι μόνο τώρα στις εκλογές, αλλά και καθημερινά με βάση τα προβλήματα - Βυρωνιώτες αγωνιστές, ανεξάρτητα από ιδιαίτερες κομματικές προτιμήσεις και πεποιθήσεις. Κι αυτό γιατί, όπως θα μας πει ο Ν. Ρογκάκος, "βάζουμε τον κόσμο μπροστά στα κοινά προβλήματα. Του δείχνουμε το δρόμο της διεκδίκησης και συσπειρώνεται για το καλό το δικό του και της κοινωνίας". Σ' αυτή την αντίληψη, αλλά και την πραγμάτωσή της στη βυρωνιώτικη κοινωνία, οφείλεται το σημαντικό έργο που έχει γίνει στην πόλη.

Και η αντίληψη αυτή, όπως τονίζει ο δήμαρχος, δεν πρέπει και δεν μπορεί να εξαντλείται στα όρια των προβλημάτων ενός δήμου. "Ενας δήμος πρέπει να έχει λόγο και για τα μεγάλα προβλήματα. Οταν μια κοινωνία μαστίζεται από την ανεργία, ενδιαφέρει πρώτα τους δημάρχους, γιατί οι νέοι δεν μπορούν να έχουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλιά, στο όραμα", τονίζει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ