Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οποιος προλάβει...

Οποιος προλάβει! Μόνο αυτή η φράση μπορεί να δώσει ανάγλυφα την προεκλογική εικόνα που επικρατεί στην Ηγουμενίτσα. Κι αυτό γιατί μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει ξεσπάσει πόλεμος υποσχέσεων, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων, εκμεταλλευόμενοι αμφότεροι την ανεργία που μαστίζει το νομό.

Οπως καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ηγουμενίτσας" Θόδωρος Δήμας, ο δήμαρχος Θωμάς Πάντος, που στηρίζεται από τη ΝΔ, υλοποιώντας παλιά δική του απόφαση προσέλαβε, παραμονές εκλογών, 25 εργατοτεχνίτες με 8μηνη σύμβαση. Και εκτός του ότι υλοποιεί ετεροχρονισμένα απόφαση που είχε πάρει το Μάη του 1998, παραβαίνει και την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που απαγορεύει τις προσλήψεις στους δήμους ένα μήνα πριν τις εκλογές... Ετσι, ο δήμαρχος συνεχίζει απτόητος, κάνοντας και 24 νέες προσλήψεις, μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων...

Και το αποκορύφωμα; Συγγενείς των προσληφθέντων την επόμενη κιόλας μέρα είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου! Τέτοια σύμπτωση...

Και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν πάνε πίσω. Ο Θ. Δήμας καταγγέλλει:τόσο ο υποψήφιος νομάρχης Θεσπρωτίας Νίκος Τσώνης,όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής - που στηρίζεται και από το ΣΥΝ - τάζουν θέσεις εργασίας στο Σώμα Συνοριακών Φρουρών, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποιους ψήφους παραπάνω.

Εμείς να θυμίσουμε ότι τη δημιουργία του Σώματος έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος. Να θυμίσουμε επίσης ότι η περιοχή της Θεσπρωτίας είναι η εκλογική περιφέρεια του υπουργού...

Για την περιφέρεια του υπουργού, πάντως, θα επανέλθουμε δριμύτεροι και με ονόματα...

Απεργοσπάστες

Με την "καταλυτική" παρέμβασή τους λύθηκε η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο Λάρισας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, χωρίς να ικανοποιηθεί κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ο λόγος για τους υποψήφιους νομάρχες του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, Γ. Φλώρο και Ηλ. Λιακόπουλο,αντίστοιχα, καθώς και στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΝΕ Λάρισας του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι περηφανεύονται, μάλιστα, γι' αυτή την παρέμβασή τους, ισχυριζόμενοι ότι το σταμάτημα της απεργίας λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων.

Μόνο που εργαζόμενοι του εργοστασίου καταγγέλλουν αυτή την παρέμβαση ως απεργοσπαστική και δηλώνουν πως θα απαντήσουν στην κάλπη...

Εμπλοκή και διαπλοκή

Σε προεκλογικά γραφεία έχουν μετατραπεί πολλές δημόσιες υπηρεσίες της Καρδίτσας, προκειμένου να βοηθήσουν τον "εκλεκτό" της "Κεντροαριστεράς" νυν και υποψήφιο δήμαρχο Θ. Κανταρτζή.Ταυτόχρονα, οι προεκλογικές ρουσφετολογικές προσλήψεις εποχικού προσωπικού, χωρίς προκήρυξη και με την άγνοια του Δημοτικού Συμβουλίου, "έδωσαν και πήραν". Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σεμινάρια κατάρτισης ανέργων, με την καθοδήγηση τοπικού κυβερνητικού παράγοντα. Κι επιπλέον ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις του "έργου" του δημάρχου.

Η προεκλογική εμπλοκή και διαπλοκή στις εκλογές για το δήμο της Καρδίτσας, του κρατικού και δημοτικού μηχανισμού προκαλεί τις αντιδράσεις των Καρδιτσιωτών, που θ' απαντήσουν στην κάλπη, μαυρίζοντας τον "εκλεκτό" της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και υπερψηφίζοντας το συνδυασμό του Χρήστου Τέγου.

Εκλεψαν μέχρι και έντυπα κατάθεσης συνδυασμού!

Ταράχτηκαν οι πολέμιοι του αγωνιστικού Συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο Δορβά Ημαθίας και έφτασαν ακόμη και στο σημείο να κλέψουν το αυτοκίνητο του υποψήφιου δημάρχου, όπου υπήρχαν τα έντυπα για την κατάθεση του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο. Λίγο βαριά η κατηγορία, αλλά δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το αυτοκίνητο του υποψήφιου δημάρχου της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Δορβά", Αντώνη Φεϊζατίδη, κλάπηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, ημέρα που έληγε η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων και κατάθεσης των συνδυασμών, και βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και διαπιστώθηκε πως τα μόνα απολεσθέντα αντικείμενα ήταν τα προαναφερόμενα έγγραφα.

Σε πείσμα όλων, όμως, η ΔΕΚ Δορβά κατέθεσε συνδυασμό. Η μόνη αγωνιστική φωνή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δε στάθηκε δυνατόν να φιμωθεί. Οι αγωνιστές υποψήφιοι της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Δορβά", αλλά και όλοι οι φίλοι της Κίνησης, με περισσότερο πείσμα μπήκαν στη μάχη, για να σταλεί ισχυρό το μήνυμα καταδίκης αυτής της αντιλαϊκής, φορομπηχτικής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαίωμα του ΚΚΕ η προβολή των υποψηφίων του (2010-11-05 00:00:00.0)
Με πίστη στην τελική νίκη (2006-10-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-10-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-10-06 00:00:00.0)
Μάχη σε επτά δήμους (2002-10-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ