Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κρίση ενόψει;

ΡΩΜΗ.-

Δεν πρόλαβε να χαρεί ο Ιταλός πρωθυπουργός για τη νίκη του Σρέντερ και βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 1999, που απειλεί και πάλι τη βιωσιμότητα της κυβέρνησής του.

Ο Ρομάνο Πρόντι δήλωσε χτες ότι βλέπει έναν πραγματικό κίνδυνο κυβερνητικής κρίσης, αλλά δε σκοπεύει να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό του 1999 ή να αλλάξει τη συγκρότηση της πλειοψηφίας του στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου. "Βλέπω έναν πραγματικό κίνδυνο κυβερνητικής κρίσης", δήλωσε ο Πρόντι σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της "Ράι", ενώ συμπλήρωσε: "Κατέληξα σε έναν προϋπολογισμό που βοηθά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και τα φτωχότερα μέλη της κοινωνίας, ο οποίος μειώνει τους φόρους και προσφέρεται για να επιτύχουμε τους στόχους μας για την ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική ένωση" και προειδοποίησε: "Θα υποβάλω τον προϋπολογισμό αυτόν στο Κοινοβούλιο. Θα είναι λάθος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης αν η κυβέρνηση αυτή αποτύχει".

Ο προϋπολογισμός είναι το ακανθώδες ζήτημα κατ' αρχήν για την κυβέρνηση, μια και οι βουλευτές της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης εγγυώνται την αναγκαία πλειοψηφία της στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου. Αλλά αποτελεί μείζον ζήτημα και στους κόλπους της Επανίδρυσης, όπου η βάση έχει αντιδράσει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, εξαναγκάζοντας στην ουσία τον Φάουστο Μπερτινότι να δηλώσει ότι το κόμμα του δεν μπορεί να υποστηρίξει τον προϋπολογισμό του 1999 ως έχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ