Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συγκρατημένη αισιοδοξία και αυστηρός αποκλεισμός

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΧΕΒΡΩΝΑ.-

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν, χτες, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης Αραφάτ - Νετανιάχου στις αρχές της βδομάδας στην Ουάσιγκτον, μη κρύβοντας την ανησυχία τους για το μέλλον.

"Εσπασε ο πάγος", δήλωσε, αναφερόμενος στη συνάντηση της Ουάσιγκτον, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Αχμέντ Κουρέια, ο οποίος, όμως, δεν έκρυψε τη δυσπιστία του, όσον αφορά τα τελικά αποτελέσματα της νέας αμερικανικής διαμεσολάβησης, που θα συνεχιστεί με την άφιξη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ στην περιοχή την επόμενη βδομάδα. Σε ανάλογους τόνους κινήθηκαν και σχετικές δηλώσεις του Παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος τόνισε ότι "δεν είναι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος, αλλά απλώς προσεκτικός, καθώς ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει, πολλάκις, δώσει υποσχέσεις που τελικά δεν τήρησε". Πάντως, ο Παλαιστίνιος ηγέτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, κατά τη συνάντηση της Ουάσιγκτον, επιτεύχθηκε πρόοδος στο ζήτημα της ασφάλειας.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε, και χτες, ο ολικός αποκλεισμός των αυτόνομων παλαιστινιακών εδαφών μετά από την ισχυρότατη έκρηξη, που σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε κεντρική αγορά της πόλης Χεβρώνα, την ώρα που από την περιοχή διερχόταν όχημα του ισραηλινού στρατού. Εννιά Ισραηλινοί στρατιώτες - μεθοριακοί φρουροί - και έντεκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και σύμφωνα με ιατρικές πηγές οι δύο Ισραηλινοί νοσηλεύονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Ο ισραηλινός στρατός, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι διεξάγονται έρευνες για τις συνθήκες της έκρηξης και απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις. Παράλληλα, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Παλαιστινίους διαδηλωτές και σε Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Μπιντού της Δυτικής Οχθης μετά το τέλος της κηδείας ενός από τα στελέχη της "Χαμάς" που σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, την Τρίτη, έξω από τη Ραμάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ