Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διάλυση του ΙΓΜΕ

Υπόμνημα διαμαρτυρίας, αλλά και καταγγελίας, της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μεθόδευση διάλυσης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), απέστειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ στον πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα και τη διοίκηση του ινστιτούτου.

Εκτιμώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ιστορικό και ανυπολόγιστης επιστημονικής προσφοράς ινστιτούτο στην ανάπτυξη της χώρας, σε πρόσφατη γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισε να καταγγείλει την υπουργό Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου για τη μεθόδευση διάλυσης του ιδρύματος, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Στο σχετικό υπόμνημα, καταγγέλλεται, μεταξύ άλλων, η διάλυση των παραρτημάτων του ΙΓΜΕ στο όνομα της δήθεν αποκέντρωσης και του εμπλουτισμού των Περιφερειών με επιστήμονες, τη στιγμή που η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η αποκοπή τους από το φορέα, τους οδηγεί σε καθεστώς παρακμής και γραφειοκρατικής ακινησίας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, τέλος, την πολιτική του"μικρομάγαζου" που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση και την υποβάθμιση του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ