Παρασκευή 2 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΡΑΜΚΟ - ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ
Στα δικαστήρια βρίσκονται οι δύο κολοσσοί

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ο προ διετίας πολύκροτος "γάμος" του αραβικού κολοσσού ΑΡΑΜΚΟ με τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ποντίκι", ο αραβικός όμιλος κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ για μη τήρηση από πλευράς της τελευταίας συμφωνίας που αφορούσε αποπληρωμές οφειλών θυγατρικών της εταιριών στην ίδια, ύψους, όταν υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς των δύο εταιριών, 140 δισ. δραχμών.

Το ποσό αυτό σύμφωνα με την αίτηση της ΑΡΑΜΚΟ θα έπρεπε να καταβάλουν οι θυγατρικές εταιρίες της "Μότορ Οϊλ" και οι υπόλοιπες εταιρίες ιδιοκτησίας και ελέγχου Βαρδινογιάννη μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 1996. Αντ' αυτού, καταβλήθηκε μόνο το ποσό των 23 δισ. δραχμών. Η ΑΡΑΜΚΟ προχώρησε σε ρυθμίσεις καταβολής του υπόλοιπου ποσού των 117 δισ. δρχ. για τη διευκόλυνση της οικογενείας Βαρδινογιάννη, χωρίς ωστόσο να ξεπληρωθεί καμία υποχρέωση προς τη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και την ΑΡΑΜΚΟ.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η δυνατότητα απόφασης για την έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του παραπάνω ποσού στάθηκε αδύνατη καθώς το ΔΣ της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ αποτελείται από 6 μέλη που ορίζει η ΑΡΑΜΚΟ και 6 της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, τα οποία όμως βρίσκονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της τελευταίας. Η ΑΡΑΜΚΟ με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε καλεί τα δικαστήρια να απογορεύσουν στον Βαρδή Βαρδινογιάννη το δικαίωμα της ψήφου κατά το Διοικητικό Συμβούλιο που αναμένεται να αποφασίσει για το παραπάνω θέμα, ή το διορισμό προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ με μέλη που ορίζονται στην αίτηση κατάθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ