Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...
Αποτυχημένη η κυβερνητική φιέστα

"Την Κυριακή θα κρίνουμε πρόσωπα, αλλά και πολιτικές", είπε χτες στον Πειραιά ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κατά την επίσκεψή του στα προεκλογικά κέντρα των Χρήστου Φωτίου και Δημήτρη Σαράφογλου.Για την υποδοχή του πρωθυπουργού είχε προετοιμαστεί μια από τις γνωστές συγκεντρώσεις - φιέστες. Η προσέλευση του κόσμου όμως κάθε άλλο παρά πρέπει να ικανοποίησε τους οργανωτές.

Ο πρωθυπουργός αφού υπεραμύνθηκε της πολιτικής που θέτει την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των πλουτοκρατών, μακριά από τους αγώνες του λαού, προσπαθώντας μάλιστα να την παρουσιάσει σαν προοδευτική, κατέφυγε στους προσφιλείς, στους "εκσυγχρονιστές", εκβιασμούς λέγοντας: "Την Κυριακή κρίνεται αν θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική της αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, ή θα γυρίσουμε στα παλιά", ανασύροντας έτσι από το "χρονοντούλαπο" τον μπαμπούλα της Δεξιάς.

Αναφερόμενος εξάλλου στους εκλεκτούς της κυβέρνησης και του κυβερνητικού κόμματος υποψήφιους στο Δήμο και τη Νομαρχία Πειραιά, υποστήριξε: "Ξέρουν τα προβλήματα. Εχουν και τη γνώση και την ικανότητα να φέρουν σε πέρας την πολιτική μας". Ακολούθως εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την επικράτηση των Χρ. Φωτίου και Δ. Σαράφογλου, αλλά και την πολιτική που υποστηρίζουν, τονίζοντας: "Προσωπικά θέλω να προχωρήσει αυτή η πολιτική".

Ο Κ. Σημίτης θεωρώντας ότι ο Πειραιάς κατοικείται από ιθαγενείς πού εντυπωσιάζονται με χάντρες και καθρεφτάκια απαρίθμησε τα έργα που θα γίνουν στον Πειραιά αν εκλεγούν οι εκλεκτοί του. Πολλά από αυτά το ΠΑΣΟΚ τα είχε υποσχεθεί και στην προηγούμενη τετραετία όταν υποστήριζε τον Στ. Λογοθέτη. Δεν είπε όμως ούτε μία κουβέντα για την αντιμετώπιση του πρώτου προβλήματος του Πειραιά, της ανεργίας. Η κατάληξη της ομιλίας του πρωθυπουργού δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το γιατί πρέπει να καταψηφιστεί ο Χρ. Φωτίου. "Την Κυριακή θα δώσουμε το μήνυμα ότι στον Πειραιά θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η πολιτική", είπε.

Πριν αποχωρήσει από την εκλογική του περιφέρεια, που η παρουσία του δεν ξεπέρασε τα τρία τέταρτα της ώρας, μπήκε στο εκλογικό κέντρο του Χρ. Φωτίου όπου για την ανάγκη του τηλεοπτικού σόου "επιθεώρησε" τις... μακέτες των έργων του βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια, που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν δυο χρόνια(!!!) και της λεωφόρου Ν. Φαλήρου - Σχιστού που ξεκίνησε προεκλογικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ