Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εναρξη με αγιασμό

Εκλέχτηκαν οι νέοι κοσμήτορες και γραμματείς

Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, άρχισε χτες η Σύνοδος της Βουλής, μετά το τέλος της λειτουργίας των τριών Θερινών Τμημάτων. Κατά την τελετή του αγιασμού, ο Χριστόδουλος απέφυγε να ψάλει το γνωστό τροπάριο που περιέχει το "νίκα τοις βασιλεύσει" και προκαλεί αντιδράσεις και το αντικατέστησε με το "Εν Ιορδάνη", προκειμένου να μην "έχει μπλεξίματα", όπως είπε ο ίδιος αργότερα.

Με την εκλογή των κοσμητόρων και των γραμματέων της Βουλής, ξεκίνησαν χτες το απόγευμα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία, η οποία και ανέδειξε, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, 2 κοσμήτορες και 4 γραμματείς από την πλευρά της κυβέρνησης, 1 κοσμήτορα και 1 γραμματέα από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και 1 γραμματέα από την πλευρά του δεύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Ετσι, εκλέχθηκαν από το ΚΚΕ, για τη θέση του γραμματέα ο βουλευτής Αχιλλέας Κανταρτζής,από το ΠΑΣΟΚ οι Ντ. Βρεττός και Ρ. Ζήση(κοσμήτορες) Α. Αλευράς, Δ. Θάνος, Δ. Κατσικόπουλος και Δ. Κουτσόγιωργας(γραμματείς) και από τη Νέα Δημοκρατία ο Α. Καραμάριος (κοσμήτορας) και οΠ. Καμμένος (γραμματέας).

Σήμερα και αύριο, η Ολομέλεια θα συζητήσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου και τη συγχώνευση του Οργανισμού Υδρευσης Θεσσαλονίκης με τον Οργανισμό Αποχέτευσης. Την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή θα συζητήσει για την άρση ασυλία βουλευτών και, όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί, μεταξύ άλλων, η αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραμηνά, που κατηγορείται για θανατηφόρο τροχαίο.

Η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της την Τετάρτη λόγω των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και οι συνεδριάσεις θα επαναληφθούν μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ