Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα

Η προώθηση και ανάδειξη του ελληνικού ντοκιμαντέρ είναι ο στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας,που πραγματοποιείται από 28 έως 31 του Οκτώβρη.

Μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών ελληνικών και ξένων ταινιών ντοκιμαντέρ θα αναζητηθούν δυνατότητες παραγωγής με τη δημιουργική συνεργασία ελληνικών, κοινοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, δημιουργίας τράπεζας πληροφοριών, συνεργασίας με τηλεοπτικούς σταθμούς του εξωτερικού, διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων και συναντήσεων.

Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει και ένα ειδικό πρόγραμμα προβολών μη διαγωνιστικού χαρακτήρα, καθώς και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους θα υπάρχουν προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων σκηνοθετών, καθώς και προβολές ντοκιμαντέρ που αντιπροσωπεύουν τις πιο σημαντικές ιστορικές στιγμές του αιώνα που φεύγει.

Διοργανωτής είναι το Κέντρο Ελληνικού Ντοκιμαντέρ,το οποίο έχει πλαισιωθεί από διακεκριμένες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου, έχει αναπτύξει δίκτυο συνεργασιών με το εξωτερικό και έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία επαγγελματιών της επικοινωνίας και της οπτικοακουστικής δημιουργίας. Σημειώνεται ότι τα επόμενα Διεθνή Φεστιβάλ προγραμματίζεται να διοργανώνονται κάθε άνοιξη στην Καλαμάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ