Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσείο στη θέση του Ιπποδρόμου

Στο Φαληρικό Δέλτα προτείνεται να χωροθετηθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής της συλλογής Κωστάκη

Το κτίριο του αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου, το γνωστό ΦΙΞ, δε θα είναι αυτό που θα στεγάσει τελικά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.Το βιομηχανικό αρχιτεκτονικό μνημείο, του οποίου πλέον διατηρείται μόνο το κέλυφος και αυτό με πολλές μεταβολές, κρίθηκε από την κυβέρνηση ότι δεν είναι κατάλληλο. Οπως ανακοίνωσε, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, το Μουσείο θα χωροθετηθεί στο Φαληρικό Δέλτα ενόψει της μετεγκατάστασης του Ιππόδρομου στο Μαρκόπουλο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών του 2004. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό, θεωρεί ότι ένα τέτοιο Μουσείο χρειάζεται ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο. Αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες με το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ολυμπιακών Αγώνων θα προκηρυχτεί διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.Οσο για το ΦΙΞ προγραμματίζεται να στεγάσει τα γραφεία της "Ολυμπιακό Μετρό".

Εξάλλου στις 13/10 θα συνεδριάσει, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που αποτελείται από τους: Κων. Τσουκαλά (πρόεδρος), Σ. Κονταράτο (αντιπρόεδρος), Δ. Ιωάννου, Αν. Κωστοπούλου, Δ. Καλλινίκου, Σ. Σόρογκα, Μ. Λαμπράκη - Πάπα, Δ. Φατούρο.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη 14 του Οκτώβρη θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής της συλλογής Κωστάκη,στο Μονή Λαζαριστών, στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί και η οικογένεια του συλλέκτη. Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή των αντικειμένων που ανέλαβε επιτροπή, με επικεφαλής την επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Αννα Καφέτση.Το επόμενο βήμα, μετά την τελετή, είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το οικονομικό τίμημα, προκειμένου η συλλογή να αποκτηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

  • Με υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη Φωτογραφία,καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη με τους: Γ. Μακρή, Απ. Μαρούλη, Ν. Παναγιωτόπουλο, Ευ. Βασιλακάκη, Ν. Μαρκαντωνάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ