Παρασκευή 9 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνικά "πορτρέτα"

Ενα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της κλασικής μουσικής θα προσφέρει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ,στη συναυλία που θα δώσει την Τετάρτη (14/10), στις 8.30μμ, στο "Παλλάς".

Σε διεύθυνση του αρχιμουσικού Τσου Χουί θα παρουσιάσει τα έργα "Ποιητής και χωρικός" του Suppe, "Μελωδία για βιολί και ορχήστρα" του Lehar, "Μεγάλο ντουέτο για βιολί, κοντραμπάσο και ορχήστρα" του Bottesini, "Κοντσέρτο για βιόλα" του Δημήτρη Δραγατάκη, "Δύο πορτρέτα για βιολί και ορχήστρα" του Bartok και "Συμφωνικές μεταμορφώσεις" του Hindemith. Σολίστ στη συναυλία θα είναι οι Μικαέλα Μητροπούλου (βιολί), Οδυσσέας Κορέλης (βιολί), Τάσος Κάζαγλης (κοντραμπάσο), Χαρά Σειρά (βιόλα) και Πολύβιος Κοιρανίδης (βιολί).

Ο Τσου Χουί είναι επίτιμος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σιγκαπούρης, ενώ στην πολυετή καριέρα του έχει διευθύνει πάνω από 60 ορχήστρες στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τις ΚΟΑ, ΕΛΣ, ΚΟΘ και σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει ηχογραφήσει έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών (πολλά σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ