Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΡΙΑ
Διπλωμάτες πάνε κι έρχονται...

ΑΓΚΥΡΑ - ΚΑΪΡΟ.-

Ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Καμάλ Χαραζί ολοκλήρωσε τις επαφές του με την πολιτική ηγεσία στην Αγκυρα, όσον αφορά την αναζήτηση "τρόπων εκτόνωσης" της τουρκο - συριακής κρίσης, στη Δαμασκό χθες ο Σύριος υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ αλ - Σάραα ανακοίνωνε πως μεταβαίνει σύντομα στο Κάιρο για να "ανταλλάξει απόψεις".

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ είχε αναλάβει στις αρχές της βδομάδας μεσολαβητική πρωτοβουλία μεταξύ Δαμασκού και Αγκυρας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει να εξελιχθεί σε ένοπλη αναμέτρηση ο "φραστικός πόλεμος" των δύο χωρών.

Στη Δαμασκό αναμένεται τις προσεχείς ημέρες, και στην Αγκυρα, ο πρίγκιπας - διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντέλ Αζίζ.

Σε σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε προχθές στο Κάιρο, για συνομιλίες με τον Μούσα, ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τη Μέση Ανατολή Μάρτιν Ιντικ έκανε έκκληση στη Συρία "να λάβει σοβαρά υπόψη" την κρίση και ζήτησε από την Αγκυρα να "επιδείξει υπομονή".

Η συριακή κυβερνητική εφημερίδα "Αλ - Μπάαθ" χθες έγραψε ότι η κρίση με τη Συρία "δεν είναι παρά ένα προπέτασμα καπνού που αποσκοπεί στο να συγκαλύψει τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας και κυρίως την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης".

Κατά πολιτικές συριακές πηγές, η κυβέρνηση του Μεσούτ Γιλμάζ "υποκύπτει στην πίεση των στρατιωτικών και απειλεί τη Συρία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ