Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αγανάκτηση για τα ΝΑΤΟικά σχέδια

Επιστολή συμπαράστασης του Ο. Σένιν, Προέδρου της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων ΚΚΣΕ προς τον Μ. Κιτάνοβιτς, ΓΓ της ΚΕ του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας

Σε σχέση με την ετοιμαζόμενη από το ΝΑΤΟ εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ενωσης Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ και πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής "Για τη Φιλία και την Αδελφοσύνη των Λαών" Ολέγκ Σένιν απηύθυνε στον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας Μπράνκο Κιτάνοβιτς επιστολή αλληλεγγύης και υποστήριξης στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, στην οποία αναφέρεται:.

"Οι Σοβιετικοί κομμουνιστές δέχτηκαν με βαθιά αγανάκτηση τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να καταφέρουν αεροπορικά πλήγματα κατά της Γιουγκοσλαβίας και να εισαγάγουν χερσαίες δυνάμεις στο έδαφός της. Θεωρούμε τη νέα απόπειρα ιταμής ανάμειξης των οπαδών της "νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων" στις εσωτερικές υποθέσεις της κυρίαρχης Γιουγκοσλαβίας ως συνέχιση των σχεδίων του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού για την οριστική διάλυση του ενιαίου κράτους των νότιων Σλάβων. Η ΕΚΚ-ΚΚΣΕ εκφράζει σε σας, σύντροφε Μπράνκο, στο Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα και σε όλους τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στην πάλη ενάντια στις επιθετικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ξαναθυμίζουμε στον νέο παγκόσμιο χωροφύλακα ότι οι Σοβιετικοί κομμουνιστές, ο ρωσικός λαός, οι άλλοι λαοί της ΕΣΣΔ υποστήριζαν πάντα τους λαούς που αγωνίζονται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Δεν έχουμε ξεχάσει ούτε τις παραδοσιακές διεθνείς ταξιαρχίες, ούτε τις κοινές επιχειρήσεις του Σοβιετικού Στρατού και του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού κατά τη συντριβή των χιτλερικών στρατευμάτων στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας. Είμαστε βέβαιοι ότι την ίδια τύχη θα έχουν αναπόφευκτα και οι σημερινοί επεμβασίες. Είμαστε μαζί σας, αδέρφια μας, νότιοι Σλάβοι!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ