Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εναρξη των ερευνών και στο Κογκρέσο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Με ευρύτατη πλειοψηφία και με τη βοήθεια 31 Δημοκρατικών βουλευτών, η ελεγχόμενη από τους ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε αργά προχθές τη νύχτα την έναρξη της διαδικασίας των επίσημων ανακρίσεων του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, αναφορικά με το σκάνδαλο Λεβίνσκι, με απώτερο σκοπό να διευκρινιστεί αν υπάρχουν οι λόγοι της καθαίρεσής του από το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Με ψήφους 258 έναντι 176 το Κογκρέσο αποφάσισε να γίνει εκτεταμένη έρευνα για τα παραπτώματα του Κλίντον, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που 24 χρόνια πριν είχε αποφανθεί και για τον Ρίτσαρντ Νίξον και το διαβόητο σκάνδαλο Γουότεργκέιτ. Της ψηφοφορίας αυτής προηγήθηκε άλλη μία μετά από πρόταση Δημοκρατικών, ώστε να ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες σε συγκεκριμένο και βραχύ χρονικό διάστημα, αλλά καταψηφίστηκε με ψήφους 236 έναντι 198.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες να δώσει στη δημοσιότητα και την κατάθεση - στις 19 Οκτωβρίου του 1997 - του Μπιλ Κλίντον σε σχέση με το σκάνδαλο που αναμειγνυόταν η Πόλα Τζόουνς αυτή τη φορά, και στην οποία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι.

Ολα αυτά διαδραματίζονται στην αμερικανική πρωτεύουσα την ίδια στιγμή που το δολάριο βυθίζεται και βυθίζει τις χρηματαγορές, και ενώ ο αμερικανικός λαός προετοιμάζεται για τις εκλογές για την πλήρωση 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων και την ανανέωση του ενός τρίτου της αμερικανικής Γερουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ