Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ"
Σε "ομηρία" 150 εργαζόμενοι

Στο δρόμο, χωρίς δουλιά, χωρίς αποζημίωση και χωρίς καταβολή δεδουλευμένων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν χτες οι εργαζόμενοι του "Καταναλωτή",αφού έκλεισαν και τα τρία τελευταία καταστήματα της αλυσίδας που εξακολουθούσαν να λειτουργούν. Στο μεταξύ η επιχείρηση, όπως ανακάλυψαν οι εργαζόμενοι, έχει κηρυχτεί ερήμην σε πτώχευση και από μέρα σε μέρα αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα ο σύνδικος της πτώχευσης.

Σε ομηρία βρίσκονται οι 150 εργαζόμενοι στους οποίους δεν έχουν κοινοποιηθεί απολύσεις, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα και αναδρομικά από τη Συλλογική Σύμβαση, για τα οποία κατέθεσαν χτες μήνυση εναντίον της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και από τον επιχειρηματία Γαληνό, ο οποίος αγόρασε τα 11 από τα 16 σούπερ μάρκετ του "Καταναλωτή" και ετοιμάζεται να τα θέσει σε λειτουργία.

Την ερχόμενη Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εργασίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί τριμερή συνάντηση για τον "Καταναλωτή", αλλά και την "Τροφοπηγή". Ωστόσο, εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν θα έχει αποτελέσματα η συνάντηση, αφού οι εργοδότες όσες φορές κλήθηκαν στο παρελθόν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα το υπουργείο Εργασίας δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των εργαζομένων, παρά τις δεσμεύσεις του για το αντίθετο, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας "έκλεισε τα μάτια" στην κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων από την επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ