Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "Κοινός λόγος" στη Γερμανία

Η "Νέα Σκηνή Τέχνης", μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε με τον "Κοινό λόγο" της Ελλης Παπαδημητρίου, θα παρουσιαστεί, τη Δευτέρα 12 και στις 14 Οκτώβρη, στο Μέγαρο Μουσικής Μονάχου, ενώ στις 13 του μήνα, θα δοθούν δύο παραστάσεις στη Νυρεμβέργη. Περιστατικά μεγάλα και μικρά με κοινό εφόδιο το λόγο των απλών ανθρώπων, όπως τα κατέγραψε, σε αυτούσιες διηγήσεις που τις έκαναν Μικρασιάτισσες, για τη βασανισμένη ζωή τους από την προσφυγιά, τον αγώνα για επιβίωση και τις διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες των αγωνιστών (συζύγων ή των παιδιών τους,) η αλησμόνητη κομμουνίστρια, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και εξαίρετη συγγραφέας Ελλη Παπαδημητρίου.

Χρονικά, οι διηγήσεις καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Βάσανα, όνειρα, ελπίδες περιγράφονται με μοναδική οικονομία και αλήθεια. Το κάθε περιστατικό αφορά και πλήθος άλλων ανθρώπινων ζωών. Οι αφηγήσεις ακολουθούν χρονολογική σειρά και συνοδεύονται από μουσική (που εκτελείται ζωντανά από τις ηθοποιούς), τραγούδι και χορευτικά μέρη.

Η σκηνοθεσία είναι του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, τα σκηνικά - κοστούμια του Αντώνη Δαγκλίδη,η επιλογή και η διδασκαλία τραγουδιώντουΚώστα Βόμβολου και η επιμέλεια της κίνησης της Ντόρας Τσάτσου - Συμεωνίδη.Παίζουν: Σούλα Αθανασιάδου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Ολγα Δαμάνη, Μαρία Κατσανδρή, Τζίνη Παπαδοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ