Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιστορίες με ζώα

Πρώτα ήρθαν οι "Ασεμνες Ιστορίες" μετά το "Κύμινο και Κανέλλα". Ηταν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς "Κείμενα και Εικόνες" των εκδόσεων "Πατάκη". Το τρίτο βιβλίο - λεύκωμα κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες με την επιμέλεια του Μισέλ Φάις υπό τον τίτλο "Μικρή Ζωολογία".

Δώδεκα ποιητές γράφουν από μία πρωτότυπη αφηγηματική ιστορία με θέμα τα ζώα. Ζώα φανταστικά, ζώα πραγματικά, ζώα άγρια ή κατοικίδια είναι οι πρωταγωνιστές των ιστοριών. Και οι "μυθοπλάστες": Γιάννης Βαρβέρης, Μιχάλης Γκανάς, Βερονίκη Δαλακούρα, Τάσος Δενέγρης, Δημήτρης Καλοκύρης, Διονύσης Καψάλης, Μαρία Λαϊνά, Μάρκος Μέσκος, Στρατής Πασχάλης, Θανάσης Τζούλης, Αργύρης Χιόνης και Γιώργος Χρονάς.

Τις ίδιες ιστορίες αποδίδουν εικαστικά οι ζωγράφοι Τάσος Μαντζαβίνος και Τάσος Παυλόπουλος και για να παρουσιάσουν τη δουλιά τους διάλεξαν το Χώρο Τέχνης "24", όπου φιλοξενεί εκθέσεις που σκοπό έχουν να συνδυάσουν τη ζωγραφική με τη λογοτεχνία.

Το βιβλίο "Μικρή Ζωολογία" θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη στην γκαλερί "24" (Κλεομένους 24, Κολωνάκι). Θα προλογίσουν ο πανεπιστημιακός Ευριπίδης Γαραντούδης και η ιστορικός τέχνης Κατερίνα Κοσκινά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ