Σάββατο 10 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από αστέρι σε αστέρι

Πόσο κρατά ένας έρωτας; Χρόνια, μήνες, βδομάδες, ώρες; Υπάρχουν "Ερωτες που σβήνουν την αυγή" του Ρόμπερτ Μάλιγκαν, έρωτες που θα δούμε να ανθίζουν και να μαραίνονται σήμερα στις 17.45 στην ΕΤ - 1. Πρόκειται για μια παραλλαγή της ταινίας - που άφησε εποχή - "Ενα αστέρι γεννιέται",μια εξαιρετική ιστορία, μια ιστορία ανθρώπινη, ευαίσθητη, ρομαντική, αλλά και μια μαρτυρία για παρασκήνια και τα ήθη των διασήμων του Χόλιγουντ, όσο και για τη ζωή μιας νέας γυναίκας προικισμένης από τη φύση. Θα γυρίσουμε στα 1936 και θα γιορτάσουμε τα δεκαπεντάχρονα της Ντέιζι, της φτωχής κοπελίτσας, που ζει με τη μητέρα της σε ένα τροχόσπιτο. Η κοπέλα με οικονομίες που από καιρό είχε κάνει, καταφέρνει να προσφέρει στον εαυτό της ένα πολύτιμο δώρο, την εγγραφή ενός τραγουδιού της σε δίσκο. Λίγο καιρό αργότερα υποβάλλει το δίσκο σ' ένα διαγωνισμό νέων ταλέντων μιας δισκογραφικής χολιγουντιανής εταιρίας. Αρέσει η φωνή της, και αμέσως την καλούν για συνέντευξη. Και εκεί αρέσει ακόμη περισσότερο. Ετσι, αμέσως της προτείνουν να πρωταγωνιστήσει και να τραγουδήσει σ' ένα νεανικό μουσικοχορευτικό φιλμ. Οταν γίνεται μια δεξίωση για την προβολή της ταινίας, η Ντέιζι γνωρίζεται με ένα γοητευτικό και διάσημο αστέρι, το ερωτεύεται κεραυνοβόλα και το ακολουθεί στο κότερό του. Μετά την πρώτη της ερωτική νύχτα, η αυγή τη βρίσκει μόνη. Ο έρωτας έχει σβήσει, έχει κάνει φτερά, έχει εξαφανιστεί. Με τους: Νάταλι Γουντ, Κρίστοφερ Πλάμερ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Από το SEVEN X στις 21.00 "Η μεγάλη χίμαιρα" του Ζαν Ρενουάρ.

Πρόκειται για την αριστουργηματική, κλασική αντιπολεμική ταινία που γυρίστηκε το 1937, ταινία που συγκαταλέγεται στις 20 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Η αριστοκρατική καταγωγή δυο ανδρών, με τη σωστή έννοια της λέξης, "σφυρηλατεί" ένα δεσμό συμπάθειας μεταξύ ενός Γερμανού διοικητή και ενός Γάλλου αξιωματικού αιχμαλώτου πολέμου. Παίζουν οι: Ζαν Γκαμπέν και Πιερ Φρενέ.

Από την ΕΤ - 1 στις 09.15 - γιατί τέτοια ώρα; - "Η συμμορία των πέντε". Είναι κρίμα που μια τέτοια αξιόλογη μαύρη κωμωδία παρουσιάζεται την πιο ακατάλληλη ώρα. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές, τις πιο ευχάριστες, τις πιο έξυπνες κωμωδίες του αγγλικού κινηματογράφου. Μια ηλικιωμένη καλοκάγαθη γυναίκα, που ζει με την ανάμνηση του άνδρα της, νοικιάζει ένα δωμάτιο στον καθηγητή Μάρκους, που θέλει να κάνει πρόβες για παράσταση με ένα κλασικό μουσικό σύνολο. Ομως, μέσα στο δωμάτιο δε γίνονται πρόβες για μουσική εκδήλωση αλλά για μια ληστεία που σχεδιάζει ο Μάρκους και η συμμορία του. Η αφελής γυναίκα συνεχώς παρεμβαίνει και εκείνοι τρομοκρατούνται στη σκέψη ότι η δύστυχη χήρα έχει καταλάβει τα σχέδιά τους και αποφασίζουν να τη σκοτώσουν... Με τους εξαιρετικούς Αλεκ Γκίνες και Πίτερ Σέλερς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ