Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ευρωπαϊκή δυσκαμψία του ΠΑΟΚ

Η ευρωπαϊκή δυσκαμψία του ΠΑΟΚ
Ενα χρόνο έχει να γευτεί τη νίκη εκτός έδρας στην Ευρώπη Τα αίτια της ήττας από την Τιμσίστεμ

Περισσότερο από ένα χρόνο έχει να γευτεί μια νίκη εκτός Ελλάδας στο μπάσκετ και το φαινόμενο με τη συχνή εμφάνιση ενοχλεί πέρα από τους διοικούντες την ομάδα, πολύ περισσότερο τους οπαδούς της. Τελευταία νίκη για τον ΠΑΟΚ καταχωρίζεται πέρσι τέτοια εποχή στο Σπλιντ επί της Κροάσια και έκτοτε το χάος. Ηττες η μία πίσω από την άλλη και η απογοήτευση εμφανής στα πρόσωπα παικτών και τεχνικών.

Μ' αυτή την εικόνα επέστρεψαν χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη οι παίκτες από την τελευταία ήττα στην Μπολόνια της Ιταλίας, από την Τιμσίστεμ με 76 - 61.

"Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και παίζουμε τόσο άσχημα στους εκτός έδρας αγώνες για την Ευρωλίγκα. Αν έβρισκα την αιτία, δε θα ήμασταν ασφαλώς χωρίς νίκη εδώ και ένα χρόνο", δήλωσε με παράπονο ο Σβι Σερφ.

Ο Ισραηλινός θεωρεί ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες του δεν έχουν τις απαραίτητες εμπειρίες. "Εκτός του Κολντεμπέλα και του Μπέρι, όλοι οι άλλοι παίκτες μου είναι άπειροι. Αυτό, βεβαίως, αποτελεί πρόβλημα στην προσαρμογή σε συνθήκες εκτός έδρας αγώνα", τόνισε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, η κακή απόδοση μερικών βασικών παικτών της ομάδας ήταν το αίτιο για την προχτεσινή ήττα του "Δικεφάλου" στην Ιταλία. Εμφανίσεις σαν αυτές των Κινγκ και Μπαλογιάννη δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε καμιά περίπτωση στην κατάκτηση μιας νίκης, πολύ περισσότερο όταν από αυτούς τους παίκτες περιμένει η ομάδα τη διαφορά.

Ο Φράνκι Κινγκ, που δεν πλησίασε ούτε στο ελάχιστο στο "Καζαλέκιο" τα στάνταρ απόδοσης στα οποία μας έχει συνηθίσει, απέδωσε την ήττα του ΠΑΟΚ στο επιθετικό πρόβλημα που παρουσίασε η ομάδα του. "Από τη στιγμή που... κολλήσαμε στην επίθεση, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μείνουμε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού", είπε ο Αμερικανός πλέι μέικερ.

Ο Σερφ χρησιμοποίησε τους: Κολντεμπέλα 10, Νικολαϊδη, Μπέρι 22, Μασλαρινό 3, Μπαλογιάννη, Περάλ 2, Κινγκ 2, Μοράλες 4, Δέσπο, Γιαννούλη 8.

Στη συνέχεια όμως ακολουθεί το αυριανό ντέρμπι με τον Αρη, παιχνίδι με μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ κάνοντας χρήση σχετικού δικαιώματός της δεν πρόκειται να δώσει εισιτήρια για τον αγώνα στον Αρη.

Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ