Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παραπαίει η Ρωσία

Η νέα ήττα από την Ισλανδία την έθεσε εκτός τροχιάς πρόκρισης

Κάποτε έπαιρνε την πρόκριση για τα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων (Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) αήττητη. Σήμερα ουκ ολίγες φορές έχει μείνει εκτός ...νυμφώνος. Ο λόγος για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας, που τα τελευταία χρόνια από μεγάλη πρωταγωνίστρια που ήταν κάποτε σήμερα έχει φτάσει να είναι ένας απλός κομπάρσος, μένοντας τις περισσότερες φορές εκτός θεσμών. Κάτι που δείχνει περίτρανα την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό της χώρας. Ετσι λοιπόν ο κατήφορος της Εθνικής Ρωσίας συνεχίστηκε μετά και τη νέα ήττα που γνώρισε από την Ισλανδία (1 - 0) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2000. Η ήττα στο Ρέικιαβικ εξαφάνισε και τις λίγες ελπίδες της ρωσικής ομάδας για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, αφού την άφησε στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό.

"Το αυτογκόλ του Γιούρι Κοφτούν στο 88 εξαφάνισε και τις λίγες ελπίδες μας που μας έδινε μια πιθανή ισοπαλία με την Ισλανδία", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ρωσικής ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Ροντιόνοφ.

Οπως δήλωσε ο ίδιος παράγοντας, σε σύσκεψη της ομοσπονδίας που θα γίνει στις 22 Οκτώβρη, θα τεθούν προς συζήτηση και τα θέματα του προπονητή, Ανατόλι Μπίσοβετς, και του προέδρου, Βιάτσεσλαβ Κολοσκόφ.

Ο Μπίσοβετς πιέστηκε να αναλάβει την εθνική ομάδα της Ρωσίας μετά την αποτυχία της να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ '98, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε δε γνώρισε τη χαρά της νίκης. "Η τύχη μάς αποχαιρέτησε", δήλωσε ο Μπίσοβετς μετά το ματς με την Ισλανδία και όπως τόνισε δε γνωρίζει, αν η ήττα αυτή θα επηρεάσει το μέλλον του ως ομοσπονδιακού τεχνικού: "Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2002, αλλά μπορεί να συμβεί οτιδήποτε", είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ