Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2000
Πρώτο φαβορί για πρόκριση

Αισιοδοξία και νηφάλιος απολογισμός στην Εθνική μετά την επιτυχία επί της Γεωργίας

Η επόμενη μέρα του θριαμβευτικού αγώνα με τη Γεωργία βρήκε άπαντες τους εμπλεκόμενους να κάνουν, σαφώς περισσότερο νηφάλιοι, απολογισμό. Η κατάκτηση των τριών βαθμών, σε συνάρτηση με τ' άλλα αποτελέσματα, διατηρεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μέσα στο στόχο του. Η απώλεια των δύο βαθμών με τη Σλοβενία εξανεμίστηκε, αφού η Νορβηγία (θεωρητικά) σοβαρότερος αντίπαλός μας είχε μεγαλύτερες "γκέλες". Οι φίλαθλοι "ξαναζεστάθηκαν" και η ψυχολογία προπονητή και παιχτών επανήλθε σε υψηλά επίπεδα.

Αναμφισβήτητα λοιπόν τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών. Ομως αυτό δε σημαίνει πως τα λάθη πρέπει προσπεραστούν αβασάνιστα. Μια τέτοια ενέργεια μόνο κακό θα έκανε στην ομάδα. Ο Ιορντανέσκου παραδέχτηκε αμέσως μετά το παιχνίδι ότι έγιναν λάθη και στη διόρθωσή τους θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο τον αγωνιστικό τομέα.

Οι παίχτες (σωστά) αρνήθηκαν την παρέλαση παραγόντων στ' αποδυτήρια για συγχαρητήρια και κλοπή ψηγμάτων δόξας που δεν τους ανήκει. Αλλωστε είναι κοινό μυστικό πως η ΕΠΟ δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αυτό δημιουργεί αρκετές προστριβές. Η κατάσταση πρέπει ν' αλλάξει άρδην. Ομως από την άλλη και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους. Η διαμαρτυρία τους για όλα αυτά δεν είναι σωστό να στρέφεται κατά των δημοσιογράφων μ' εμπάργκο στις δηλώσεις και παράπονα στις κατ' ιδίαν συζητήσεις.

Σωστά ο Ιορντανέσκου επισήμανε ότι "χρειάζονται βοήθεια απ' όλους αλλά και να γίνουν αυτοί περισσότερο υπεύθυνοι".

Μ' αυτά και μ' αυτά, από σήμερα ο Ιορντανέσκου και οι συνεργάτες του άρχισαν το σχεδιασμό για την επόμενη εξίσου σημαντική αναμέτρηση με την Αλβανία. Αν δεν αλλάξουν τα ως τώρα δεδομένα, που επηρεάζονται άμεσα από την κατάσταση στη γειτονική χώρα, το παιχνίδι θα γίνει στις 18/11 και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στοχεύει στη νίκη ώστε ν' αποκτήσει προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στα τελικά του EURO 2000. Απαντες πρέπει να πράξουν τα δέοντα ώστε η "χρυσή" ευκαιρία, όπως μέχρι τώρα παρουσιάζεται, να μη χαθεί για μια ακόμα φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ