Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Στέριωσε στην κορυφή

Εντυπωσίασε και κόντρα στην ισπανική Μανρέσα

Ο Παναθηναϊκός τα καταφέρνει περίφημα και στην Ευρώπη. Η ομάδα του Κ. Σούμποτιτς μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα παρουσιάζει επίσης ανάλογη πορεία και στην Ευρωλίγκα όπου προελαύνει. Προχτές στο ΟΑΚΑ με πανδαισία τρίποντων πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στον 2ο όμιλο της Ευρωλίγκα. Η Μανρέσα μπορεί και αυτή να παρέταξε τα ίδια... όπλα (βλέπε τρίποντο) όμως η ελληνική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη και πήρε τη νίκη με 74 - 58. Η εκπληκτική ευστοχία των πράσινων στο πρώτο μέρος από τη γραμμή των 6.25 ήταν οι βάσεις για την τελική επικράτηση. Το τρίο Αλβέρτη, Τζεντίλε, Μποντίρογκα έδωσε ρεσιτάλ μετατρέποντας την αναμέτρηση με τους Ισπανούς σε τυπική διαδικασία. Οι τρεις παίκτες του τριφυλλιού έβλεπαν σαν... βαρέλι το αντίπαλο καλάθι

Οι Ιβηρες αιφνιδίασαν στην αρχή και προηγήθηκαν 2 - 11 με το... καλημέρα. Εκεί ο Σούμποτιτς διέκρινε το πρόβλημα στην άμυνα και πέρασε τον Μπερκ στη θέση του Οικονόμου. Τότε τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και η μηχανή του ΠΑΟ άρχισε να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς.

"Ξεκινήσαμε μουδιασμένα, αλλά μετά ξυπνήσαμε. Η άμυνα των Μπερκ και Ράτζα ήταν καθοριστική. Η Μανρέσα είναι επικίνδυνη ομάδα και αυτό το είχα μεταφέρει στους παίκτες μου", τόνισε ο "Πίξι".

Από τη μεριά του ο Ισπανός τεχνικός Λουίς Κασμίρο παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου: "Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό στην έδρα του. Πανίσχυρος και από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου".

Ετσι η ελληνική ομάδα μετά την 4η αγωνιστική είναι στην κορυφή αήττητη μαζί με την Εφες Πίλσεν που επικράτησε εύκολα της Τσιμπόνα με 80 - 57.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 20 (6τρ.), Κοχ 2, Οικονόμου 6, Τζεντίλε 8 (2τρ.), Μποντίρογκα 20 (2τρ.), Μπερκ 2, Ράτζα 16, Μπουντούρης, Χούπμαν, Παταβούκας.

ΜΑΝΡΕΣΑ: Καπντεβίλα 9 (3τρ.), Κρέους 7 (1τρ.), Μόγια 1, Βάσκεθ 6 (1τρ.), Μίλι 15, Μοτ 11, Γκονζάλεθ 5 (1τρ.), Σίνγκλα 5 (1τρ.), Λαβίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ