Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΟΥΤΣΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΕΣΤΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Με γνώμονα την ανάπτυξη του δήμου

- Πώς φτάσατε στο νικηφόρο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών;

- Ο Δήμος Κορεστίων είναι ένας καινούριος δήμος, που δημιουργήθηκε από τη συνένωση επτά κοινοτήτων - Αγ. Αντωνίου, Γάβρου, Κρανιώνος, Μακροχωρίου, Μαυροκάμπου, Μελά, Χαλάρων. Η περιοχή είναι απομονωμένη και υποβαθμισμένη και χρόνια βασανίζεται από παλιές καταστάσεις. Τα μέλη του συνδυασμού μας, νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, έκαναν μία συλλογική προσπάθεια για να γίνουν βήματα προς τα εμπρός. Η παράταξή μας μπήκε στο στίβο της μάχης με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και μεγάλους στόχους, τους οποίους πέτυχε.

Στις εκλογές εκτός από εμάς συμμετείχαν ακόμα δύο συνδυασμοί. Ενας που στηριζόταν από τη ΝΔ και την Πολιτική Ανοιξη και ένας συνδυασμός που φερόταν ως ανεξάρτητος, την ώρα που υποψήφιος δήμαρχός του ήταν ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ξεπεράσαμε τα"στεγανά" και καταφέραμε να περάσουμε στο δεύτερο γύρο και να γίνουμε Δημοτική Αρχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε ο μόνος συνδυασμός που ξεκίνησε και συνεχίζει να είναι ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός με προοδευτική κατεύθυνση.

- Ποιες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται από δω και πέρα;

- Μας περιμένουν πάρα πολλά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην περιοχή και η παρέμβαση που πρέπει να γίνει σε όλους τους τομείς είναι μεγάλη. Στον τομέα της ανάπτυξης, της αγροτικής παραγωγής, του πολιτισμού χρειάζεται να γίνουν πάρα πολλά. Θα χρειαστεί "να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας" για να κάνουμε μια θετική πορεία.

Ηδη η περιοχή βρίσκεται σε ένα τέλμα. Οι πρόεδροι των μέχρι σήμερα κοινοτήτων δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, δεν έχουν υψώσει τη φωνή τους, δεν έχουν αντισταθεί. Εμείς αρνούμαστε να συνεχίσουμε αυτή την κατάσταση. Θα είμαστε μία Δημοτική Αρχή όλων των χωριών και όλων των ανθρώπων και ο συνδυασμός μας μπορεί να το καταφέρει αυτό.

- Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε, ως καινούριος δήμαρχος ενός νέου δήμου;

- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η οργάνωση του δήμου. Να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί από την υποβάθμιση και να μπορέσουμε να βάλουμε και δύο λιθαράκια στο χώρο της ανάπτυξης. Σκοπός μας είναι να σταθούμε δίπλα στην αγροτιά και όχι απέναντί της. Στην περιοχή μας η παραγωγή του φασολιού είναι πολύ δύσκολη, καθώς χρόνια τώρα η τιμή τους είναι καθηλωμένη σε χαμηλά επίπεδα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε καλύτερους τρόπους προώθησης του προϊόντος και αν χρειαστεί να βρούμε νέες καλλιέργειες.

Σαν Δημοτική Αρχή θα αγωνιστούμε για να πάψει η απομόνωση των κατοίκων, να γίνουν έργα οδοποιίας να γίνει ο δρόμος από τον Μελά που να μας συνδέει με τη Φλώρινα, ώστε να διευκολυνθεί η διέλευση των κατοίκων των χωριών. Ενώ θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην τρίτη ηλικία, που είναι η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής μας. Θα τους συμπαρασταθούμε και θα τους πλησιάσουμε. Επίσης πρέπει να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη νεολαία στα χωριά. Νεολαία που φεύγει για τις μεγάλες πόλεις εξαιτίας των χαμηλών εισοδημάτων. Να σημειωθεί ότι κάθε τετραετία οι ψηφοφόροι είναι όλο και λιγότεροι. Μια πρόταση που έχουμε εμείς για την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος είναι να δοθεί η δασική εκμετάλλευση στους κατοίκους, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί ο αγροτουρισμός στην περιοχή. Ολα αυτά βέβαια θα γίνουν με την προϋπόθεση ότι η πολιτεία θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα έργα.

Ε. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ