Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διήμερο για το κοινοτικό σήμα

Αρχισαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του διημέρου που διοργανώνει η γενική γραμματεία εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Κοινοτικό Γραφείο Σημάτων, με θέμα "Το σύστημα καταχώρισης και προστασίας του κοινοτικού σήματος". Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επιχειρηματιών και των νομικών για τα ισχύοντα σχετικά με το κοινοτικό σήμα που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλη του 1996.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε ενημέρωση σχετικά με την κοινοτική νομοθεσία και τη διαδικασία καταχώρισης του σήματος, ενώ τονίστηκε ότι το κοινοτικό δίκαιο περί σημάτων δεν αντικαθιστά τα εθνικά δίκαια των κρατών - μελών, καθώς η ύπαρξη εθνικών σημάτων εξακολουθεί να είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις στη χώρα τους. Το κοινοτικό σήμα αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και σε άλλες χώρες της ΕΕ, αποφεύγοντας τις διαδικασίες για κάθε μια χώρα χωριστά.

Τα τέλη που απαιτούνται είναι 975 ECU για κατάθεση και 1.100 ECU για την τελική καταχώριση. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από την Ελλάδα στο Κοινοτικό Γραφείο Σημάτων, που εδρεύει στο Αλικάντε της Ισπανίας, είναι 200, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων από άλλες χώρες της ΕΕ ανέρχονται σε 54.000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ