Κυριακή 25 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δύσκολα ... ερωτήματα

"...Πάρτε, όμως, και το Κερατσίνι, όπου κέρδισε ο υποψήφιος, που ανήκει μεν στο χώρο της ΝΔ, αλλά περιελάμβανε στο ψηφοδέλτιό του τέσσερις αντιδημάρχους της ηττηθείσης - νυν - δημοτικής αρχής, που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και ένα επώνυμο στέλεχος του ΚΚΕ. Δηλαδή, νίκησε η ΝΔ στο Κερατσίνι και έχασε η κυβερνητική πολιτική ή ήταν καθαρά θέμα προσώπων και συσχετισμών;". Αυτά λέει, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκης, σε συνέντευξή του στη χτεσινή"Καθημερινή".

Και δε λέμε, κάνει μια προσπάθεια ο υπουργός να συσκοτίσει το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών και να χρεώσει την έντονη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής στα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις "ανίερες συμμαχίες". Μόνο, που - σχετικά με το τελευταίο - είναι ανέντιμη και συκοφαντική, αφού κανένα "επώνυμο στέλεχος", ούτε καν μέλος ή οπαδός του ΚΚΕ, δε μετείχε στον υποστηριζόμενο από τη ΝΔ συνδυασμό. Για δε τα υπόλοιπα - αν και ακριβή, ως στοιχεία - η προσπάθεια είναι ανεπιτυχής.

Μα, καλά, δεν αναρωτιέστε κ. υπουργέ, γιατί τα όποια εσωκομματικά σας προβλήματα οδηγούν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, να συμπαρατάσσονται με τόση ευκολία με τη ΝΔ; Η φοβάστε ότι, αν αρχίσετε και βάζετε τέτοια ερωτήματα, θα καταλήξετε να ψάχνετε, επί ματαίω, να βρείτε διαφορές στην πολιτική, που εφαρμόζετε - απ' αυτήν της ΝΔ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ