Τρίτη 27 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΑΣΗ - ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ
"Φρέσκος αέρας" όλα όσα συζητάμε

Παρέμβαση του Β. Εφραιμίδη στη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

Την πρόχειρη, συγκυριακή και αποσπασματική κοινοτική πολιτική για τα δάση και τη δασοκομία, κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό για την καταστροφή του δασικού πλούτου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ενίσχυση των μέτρων για τα δάση στον τομέα της γεωργίας.

"Αυτή η κοινοτική πολιτική για το δάσος και τη δασοκομία είναι ο ηθικός αυτουργός, ο εμπρηστής των δασών, υπογράμμισε ο Β Εφραιμίδης. Δεκάδες χιλιάδες εκτάρια κάθε χρόνο καταστρέφονται σ' όλη την έκταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές και, ακόμα πικρότερα, καταστροφικότερα στην Ελλάδα".

"Η έκθεση που συζητάμε, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που προσπαθεί να προσεγγίσει το θέμα, κινείται στο ίδιο πλαίσιο και μάλιστα αρνητικά, διότι λέει: "Η αναδάσωση είναι εναλλακτική λύση της αγροτικής γης". Δηλαδή να επεκταθεί η αναδάσωση εκεί που γίνονται οι καλλιέργειες. Είναι και υποκρισία, διότι εκκρεμούν αναδασώσεις σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα και δε γίνονται και θέλουμε να κάνουμε αναδασώσεις εκεί που είναι καλλιεργήσιμες οι γαίες!".

"Εάν δεν αποφασιστεί, κατέληξε ο Β. Εφραιμίδης, να υπάρξει οργανωμένη δασική πολιτική με τους ανάλογους πόρους για τις έρευνες, την επιστήμη και την τεχνολογία για την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών, όλα όσα συζητάμε εδώ είναι φρέσκος αέρας και θα υπάρχουν οδυνηρές, καταστροφικές, οικονομικές, κοινωνικές και οικολογικές συμφορές. Καταστροφές οι οποίες στην εξέλιξη μπορεί να γίνουν ένα είδος ολοκαυτώματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ