Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληθωρισμός και "σύγκλιση"

Πριν 9 χρόνια (το 1989), στην Ελλάδα ήταν υπερτριπλάσιος από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ). Φέτος (Σεπτέμβρης 1998) - δηλαδή 15 μήνες πριν την πολυπόθητη για τους οπαδούς της "ευρωπαϊκής ενοποίησης" ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ - αντί να μικρύνει η διαφορά, έγινε υπερτετραπλάσιος της ΕΕ.

Τι είναι αυτό;

Μη σπάτε το κεφάλι σας. Δεν αξίζει τον κόπο. Πρόκειται για το "τέρας" του πληθωρισμού. Ενώ οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν τις συνέπειες των γαλαζοπράσινων πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας, ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός και να "συγκλίνει" στα χαμηλότερα επίπεδα της ΕΕ, το "τέρας" δε λέει να σκύψει το κεφάλι του.

Για τους δύσπιστους, παραθέτουμε στοιχεία των στατιστικών υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Eurostat), σύμφωνα με τα οποία: Το 1989 ο ρυθμός πληθωρισμού στην Ελλάδα ήταν 15,6% και στην ΕΕ 4,4% ήτοι 3,5 φορές μεγαλύτερος για την Ελλάδα. Και ενώ θα περίμενε κανείς μετά από μια 8ετία σκληρής αντιλαϊκής εισοδηματικής πολιτικής και άλλων μέτρων μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων να "κλείσει η ψαλίδα", το χάσμα που χώριζε την Ελλάδα με την ΕΕ μεγάλωσε. Φέτος το Σεπτέμβρη ο πληθωρισμός "έτρεχε" με ρυθμό 1,2% στην ΕΕ των "15" και 1% στην ΕΕ των "11", ενώ στην Ελλάδα με 5%. Ηταν δηλαδή ΥΠΕΡΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟΣ του πληθωρισμού της ΕΕ των "15" και ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟΣ της ΕΕ των "11".

Είδες η... "σύγκλιση";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ