Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Ταύρος εν υαλοπωλείω" ο Θ. Πάγκαλος!

Βρίζοντας και σπρώχνοντας, επιτέθηκε σε τρεις υπαλλήλους του Μεταφραστικού Τμήματος του υπουργείου, προκειμένου να τις εκδιώξει από το χώρο εργασίας τους, μετά την ανακοίνωση μιας αυθαίρετης και άδικης απόλυσης!

Αυτό που δεν ξανάγινε διέπραξε ο υπουργός Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλος,ο οποίος, βρίζοντας και σπρώχνοντας, επιτέθηκε χτες το πρωί σε τρεις υπαλλήλους του Μεταφραστικού Τμήματος του υπουργείου, αναλαμβάνοντας να τις εκδιώξει ο ίδιος προσωπικά από το χώρο εργασίας τους! Στις τρεις υπαλλήλους, όπως και σε άλλους έξι υπαλλήλους του Μεταφραστικού Τμήματος, είχε ανακοινωθεί ότι θα απολυθούν, επειδή δε δέχτηκαν να μετατραπεί η σύμβαση εργασίας τους από αορίστου χρόνου σε οχτάμηνη!

Συγκεκριμένα, στις αρχές Οκτώβρη ο γγ του υπουργείου, Κ. Ζώρας,έδωσε στους εργαζόμενους να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας διάρκειας 8 μηνών, ισχυριζόμενος - μετά από 5 χρόνια που εργάζονται στην υπηρεσία - ότι η σύμβαση εργασίας τους ήταν άκυρη! Σε όσους αρνήθηκαν τη δυσμενή μεταβολή, τους ανακοινώθηκε πως στις 30 Οκτώβρη θα απολυθούν. Παράλληλα, προσλήφθηκαν 17 νέοι υπάλληλοι στο συγκεκριμένο τμήμα, αρκετοί απ' τους οποίους είναι στενοί συγγενείς διευθυντών και προϊσταμένων του υπουργείου...

Οι υπάλληλοι, που, όπως καταγγέλλουν, δεν τους δόθηκε έγγραφη απόλυση, πήγαν χτες το πρωί κανονικά στην εργασία τους. Ο υπουργός Θ. Πάγκαλος μαζί με τον γενικό γραμματέα Κ. Ζώρα πήγαν στο χώρο του Μεταφραστικού και όταν οι υπάλληλοι ρώτησαν τον υπουργό τι θα γίνει με το θέμα τους, ο τελευταίος τους επιτέθηκε!

Η Τρισεύγενη Μαξιμιάνου,μια απ' τις τρεις υπαλλήλους, που δέχτηκαν την "περιποίηση" του υπουργού, μας δήλωσε: "Ημουν με την κ. Βάσω Θεοδώρου (σ.σ. από τις τρεις υπαλλήλους) και ο υπουργός, βρίζοντάς μας, μας πέταξε στα σκαλοπάτια. Μόνο που δε σκοτωθήκαμε!".

Ο δικηγόρος των υπαλλήλων, κ. Φραγκούλης,με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε επίσης ότι ο υπουργός έσπρωξε, μαζί με την καρέκλα της, και την υπάλληλο Μαρία Γκούντα και σημείωσε: "Δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση γιατί το επεισόδιο έγινε μπροστά σε πολύ κόσμο".

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο, ο υπουργός, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ζήτησε και πήρε την παραίτηση του γενικού γραμματέα Κ. Ζώρα,ως υπεύθυνου για την απαράδεκτη λειτουργία του Μεταφραστικού Τμήματος... Επίσης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο για το ίδιο θέμα.

Σε πλήρη αμηχανία ο Θ. Θεοδώρου,διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είπε ότι ο υπουργός επισκέφθηκε το Μεταφραστικό Τμήμα και "διαπίστωσε την απαράδεκτη κατάσταση εκεί. Ζήτησε να απομακρυνθούν οι υπάλληλοι που είχαν πάρει τις απολύσεις τους από τις 30 Οκτώβρη και συνέχιζαν να βρίσκονται στα γραφεία τους και να τα κρατάνε". Ισχυρίστηκε ότι οι υπάλληλοι δημιουργούσαν πρόβλημα λειτουργίας του τμήματος, αφού "κρατάνε τα γραφεία στα οποία πρέπει να πάνε οι αντικαταστάτες τους να δουλέψουν"!

Οσον αφορά τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά του υπουργού, είπε ότι δεν ήταν μπροστά και πρόσθεσε: "Ξέρω πολύ καλά ότι ο υπουργός ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας. Αν ο αστυνομικός ο οποίος τον συνόδευε εκτέλεσε τις εντολές του κ. υπουργού, εκτέλεσε τις εντολές του υπουργού...".

Στη συνέχεια, αυτοαναιρούμενος, είπε: "Μετά την παρέμβαση του υπουργού, οι υπάλληλοι δέχτηκαν και πήραν τις απολύσεις τους"! Οσον αφορά τις καταγγελίες ότι οι νέες προσλήψεις δεν έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια, αντιπαρέθεσε το "ακλόνητο" επιχείρημα: "Υπάρχει κάποια διοίκηση, ολόκληρο υπουργείο που αποφασίζει. Δηλαδή, καταγγέλλουν ότι όλο το υπουργείο δεν έχει εφαρμόσει κριτήρια αξιοκρατικά; Αυτό μου κάνει εντύπωση".

Σήμερα οι τρεις υπάλληλοι καταθέτουν μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου.

Ντ. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΥΛΑΣ (2007-06-21 00:00:00.0)
Τα απεργιακά (2003-10-25 00:00:00.0)
Πάγκαλος ο... τιμητής (1998-11-06 00:00:00.0)
Χωρίς επιχειρήματα... (1998-09-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-09-27 00:00:00.0)
Ξεσάλωσαν οι μπράβοι των ΗΣΑΠ (1998-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ