Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ακρατη θεσμο-λαγνεία

Χωρίς να αμφισβητήσει το στρατηγικό στόχο της ΟΝΕ, που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος,στην ομιλία του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης "παίζει με τους θεσμούς" και επιστρατεύει εκβιαστικά τους θεσμούς του πολιτικού συστήματος για να λύσει προβλήματα σκοπιμότητας του "προσωπικού κύκλου εξουσίας".

Είπε ότι το κόμμα του δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ανέπτυξε μία σειρά προτάσεις, δευτερεύουσας όμως σημασίας, όπως, για παράδειγμα, το αίτημα για αλλαγή του νόμου περί Υπουργικού Συμβουλίου. Κάνοντας φανερό ότι το ζητούμενο του ΣΥΝ είναι, μεταξύ άλλων, και η συμμετοχή στη νομή της εξουσίας μέσω των κεντροαριστερών σεναρίων, είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης "δεν παράγει και δεν προωθεί κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες. Δεν εξασφαλίζει συναινέσεις και περιφρονεί το διάλογο".

Αναπτύσσοντας το γνωστό ισχυρισμό ότι για την ΟΝΕ υπάρχει και άλλος δρόμος, είπε ότι η κυβέρνηση δεν το "ξεκουνάει από την καθήλωση στο μονόδρομο, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη κινούνται πολλά". Τέλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αναγορεύσει σε μέθοδο πολιτικής συμπεριφοράς τα "εκβιαστικά πολιτικά διλήμματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ