Τρίτη 3 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Υπονομεύετε την πορεία προς την ΟΝΕ"!

Εκκληση για περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Με σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά εμφανίστηκε προχτές στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής,με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, ενώ τον κατηγόρησε για επίλυση εσωκομματικών διαφορών μέσω του Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές τόνισε αναφερόμενος σε ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ πως "είχατε πει πως θα είναι δημοψήφισμα για την πολιτική σας", ενώ "σήμερα διαστρέφετε τα ίδια σας τα λόγια", αφού "η κυβέρνηση αισθάνεται πιο αδύναμη από ποτέ, ο πρωθυπουργός αισθάνεται πιο αδύνατος από ποτέ". Κατέληξε τονίζοντας πως "από εδώ και μπρος η χώρα καλείται να προχωρήσει με έναν αποδυναμωμένο πρωθυπουργό", ο οποίος παίζει "εσωκομματικά παιγνίδια στην πλάτη του Κοινοβουλίου", προκειμένου να κάνει "επίδειξη δύναμης στο κόμμα του" χρησιμοποιώντας "παλαιοκομματικά τερτίπια".

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, ο Κ. Καραμανλής έκανε λόγο για "κράτος ανίκανο, αδύναμο να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών" και "αστυνομία ευνουχισμένη από την αναξιοκρατία", καταλήγοντας πως "για το σημερινό τριτοκοσμικό κράτος έχετε ακέραια την ευθύνη".

Πάντως ο αρχηγός της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις γνωστές συναινετικές του προτάσεις, σημειώνοντας ότι η ΝΔ "σπρώχνει την κυβέρνηση στη σωστή κατεύθυνση", προτείνοντας "γενναίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων", "λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων", επανεξέταση του πανεπιστημιακού ασύλου και αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς. Ειδικά για την ΟΝΕ αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών ενοποίησης, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό ότι "μόνος σας υπονομεύετε την πορεία προς την ΟΝΕ. Εσείς και η κυβέρνηση που δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στο ύψος των περιστάσεων".

Για τις δημοτικές εκλογές ο Κ. Καραμανλής μίλησε για απαράδεκτα φαινόμενα εκβιασμών και μονομερή παρουσίαση του ΠΑΣΟΚ από τα κρατικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει "ολοένα και μικρότερη επαφή με την πραγματικότητα" μετά τη "βαρύτατη προσωπική του ήττα", προσθέτοντας πως "το μήνυμα εστάλη και ήταν ηχηρότατο, αλλά δεν το πήρατε, γιατί πήγε σε ώτα μη ακουόντων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ