Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στις κάλπες οι σερβιτόροι

Η οξύτητα των προβλημάτων αναδείχτηκε κατά τη χτεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου

Τη δέσμευση ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, για την παραπέρα μαζικοποίηση του σωματείου ενόψει των αρχαιρεσιών στις 18-21 Νοέμβρη, ανέλαβαν οι σερβιτόροι που πήραν μέρος χτες στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι υπερψήφισαν τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, που στην πλειοψηφία της συγκροτείται από δυνάμεις της ΕΣΑΚ, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την αποπροσανατολιστική τακτική στελεχών της ΠΑΣΚΕ.

Στη συνέλευση καταγγέλθηκε η άγρια εκμετάλλευση που βιώνουν οι σερβιτόροι. Τονίστηκε ότι δεν αποδίδονται τα ποσοστά, ότι δεν κολλιούνται ένσημα, ότι στη θέση επαγγελματιών προσλαμβάνονται μαθητές, αλλοδαποί, ακόμα και δημόσιοι υπάλληλοι, που για 50.000-60.000 δραχμές δουλεύουν ταυτόχρονα στο σερβίρισμα, στη λάντζα κ. α.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ο Γ. Σκιαδιώτης,ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να ορθώσουν μέτωπο στην "ιερή συμμαχία" που έχουν απέναντί τους, ενώ επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τονίζοντας ότι με την τακτική τους έχουν αφοπλίσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αίσθηση προκάλεσε ο χαιρετισμός του παλαίμαχου συνδικαλιστή Κ. Κυριαζόπουλου,επί χρόνια προέδρου του Σωματείου Μαγείρων και νυν πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Επισιτισμού.

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος των εργαζομένων, στις αιτίες όξυνσης των προβλημάτων, στα αιτήματα του σωματείου αναφέρθηκε εκτενώς και ο απερχόμενος πρόεδρος του σωματείου Η. Τσάκαλης,ενώ κάλεσε σε συσπείρωση τους εργαζόμενους, προκειμένου να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους έχοντας ως στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ