Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται για τη μονιμότητα

Με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΣΚ, πραγματοποιείται τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων με στόχο το συντονισμό της δράσης τους για την υπεράσπιση της μονιμότητας που έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης

Μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του ΠΔ για τη μετατροπή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) σε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ), που επιβεβαίωσε τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για χτύπημα συνολικά της μονιμότητας,ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΣΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συντονισμό δράσης των δημοσίων υπαλλήλων. Ετσι τη Δευτέρα 11πμ στα γραφεία του ΟΣΚ διοργανώνει σύσκεψη, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων στους δημόσιους οργανισμούς που μετατρέπονται σε ΑΕ, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα του ΟΣΚ, μαζικοί φορείς (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΥΠ, Ομοσπονδία ΕΜΔΥΔΑΣ και Ομοσπονδία Γονέων).

Η κυβέρνηση με την απόφασή της να μετατρέψει σε ανώνυμες εταιρίες δεκάδες ΝΠΔΔ, στοχεύει σε πρώτη φάση να καταργήσει τη μονιμότητα για πάνω από 100.000 δημόσιους υπάλληλους και στη συνέχεια να ανοίξει το δρόμο για συνολική άρση του δικαιώματος και για μαζικές απολύσεις τόσο στο στενό δημόσιο, όσο και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η επιλογή του ΟΣΚ σαν πρώτου Οργανισμού που μετατρέπεται σε ΑΕ, υποδεικνύει επίσης, την πρόθεσή της να επιφέρει ένα ακόμη καθοριστικό χτύπημα στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Μετά τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/96, τώρα έρχεται να παραδώσει βορά σε μεγαλοεργολάβους και το σχολικό κτίριο και ουσιαστικά να μεταφέρει το κόστος συντήρησης και κατασκευής στους ίδιους τους γονείς.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκε μέχρι σήμερα να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και ουσιαστικά σιγοντάρισε την κυβέρνηση αναμασώντας τις "δεσμεύσεις" για δήθεν διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Προσφυγή στο ΣτΕ Παράλληλα, χτες, 124 εργαζόμενοι στον ΟΣΚ έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ, όπου στρέφονται κατά του παλαιότερου προεδρικού διατάγματος 286/1998 με το οποίο έγινε η υπαγωγή του Οργανισμού στο νόμο 2414 για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στην προσφυγή τους οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι το επίμαχο προεδρικό διάταγμα είναι αντισυνταγματικό και καταστρατηγούνται βασικές διατάξεις του συντάγματος για την προστασία των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ