Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον τζόγο τα αποθεματικά

Δραστική μείωση των δαπανών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Το μεγάλο "φαγοπότι" παρουσιάζεται στις ρυθμίσεις για τη διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, με τη σύσταση επιτροπής διαχείρισης. Αλλες επιτροπές θα φροντίσουν για την ακίνητη περιουσία, θα εξασφαλίζουν τη μείωση των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, θα υλοποιήσουν τη μηχανογράφηση των Ταμείων.

Σήμερα, η κινητή περιουσία των Ταμείων έφτασε τα 2,9 τρισ. δραχμές,από 1,67 τρισ. δραχμές το 1994. Με το ν/σ, το 20% αυτών των χρημάτων θα μπορεί να επενδυθεί σε ακίνητα, μετοχές κλπ., για μεγάλη χαρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προσβλέπει σ' αυτά. Ο μόνος λόγος που ακόμα δεν είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, είναι επειδή η κυβέρνηση στηρίζεται σ' αυτήν την περιουσία για να περάσει τα δυο κρίσιμα χρόνια της ΟΝΕ!

Με απόφαση της κυβέρνησης, θα επιτρέπεται η αύξηση αυτού του ποσοστού, το οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα αυξηθεί στο 23% από το 2001!

Στα πλαίσια αυτά, συστήνεται "Ειδική Επιτροπή Ελέγχου και εποπτείας διαχείρισης της περιουσίας ασφαλιστικών οργανισμών",η οποία θα γνωματεύει για τις "επενδυτικές" προτάσεις. Συμβουλές στα Ταμεία, μπορούν να δίνουν και τράπεζες.

Στο υπουργείο, θα συσταθεί επίσης Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης,η οποία θα ελέγχει όλες τις δαπάνες, τις υπηρεσίες υγείας που χορηγούνται στους ασφαλισμένους, τις παροχές περίθαλψης, για τη μείωση της "σπατάλης" κατά 30% των συνολικών πόρων των Ταμείων! Παράλληλα με αυτό το μέτρο, μειώνεται η συμμετοχή στα φάρμακα, των συνταξιούχων που παίρνουν ΕΚΑΣ, από 25% σε 10% και γίνονται ορισμένες άλλες, επιμέρους ρυθμίσεις, σαν ένα αντιστάθμισμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ