Πέμπτη 5 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με το "μίνι" ασφαλιστικό νομοσχέδιο, υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

"Το σχέδιο νόμου, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, ότι προετοιμάζεται νέα επίθεση κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει ένα μέρος μόνο των αντεργατικών μέτρων, γιατί από αύριο έπεται συνέχεια των μέτρων, με το υπόλοιπο νομοσχέδιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Με το νομοσχέδιο αυτό και μέσα από τη συγχώνευση των Επικουρικών Ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρείται η μείωση των επικουρικών συντάξεων, που είναι μεγαλύτερες από το 20% της κύριας σύνταξης. Η κυβέρνηση συνεχίζει με το "έτσι θέλω" να κρατά και να αξιοποιεί, κύρια για δικό της όφελος, τα δισεκατομμύρια των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με βάση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συνεχίζεται έτσι η ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ από το "τζογάρισμά" τους στο χρηματιστήριο ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι.

Τα μέτρα ήταν αναμενόμενα. Ευθύνη για αυτά έχουν και οι ηγεσίες των πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, που στην ουσία βάζουν πλάτη, για να περάσουν τέτοια μέτρα. Που δίνουν κάλυψη μέσα από την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Γι' αυτό τους το ρόλο η κυβέρνηση, συγχωνεύοντας το "ταμείο των εργατοπατέρων" με το ΤΕΑΜ, τους εξασφαλίζει την εργατοπατερίστικη σύνταξή τους, αμείβοντάς τους και με αυτόν τον τρόπο.

Η ενοποίηση των Ταμείων δε λύνει τα προβλήματα των Ταμείων. Αντίθετα, θα τα περιπλέξει, αφού η κυβέρνηση μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες και δεν αντιμετωπίζει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που δημιούργησαν οι μέχρι τώρα κυβερνητικές πολιτικές, όπως και η δική τους πολιτική. Το δήθεν νοικοκύρεμα, που ισχυρίζεται ότι θα κάνει, θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους βιοτέχνες και επαγγελματίες, να αναπτύξουν την πάλη τους για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι βασικές διεκδικήσεις (2014-06-13 00:00:00.0)
Εξαθλιώνουν τους συνταξιούχους με τρίτη μείωση (2011-11-30 00:00:00.0)
Ανοίγει κερκόπορτα στις ασφαλιστικές εταιρείες (2009-06-25 00:00:00.0)
Στο «κόκκινο» το ΝΑΤ (2003-03-13 00:00:00.0)
Απεργία διαρκείας (1998-11-29 00:00:00.0)
Κινητικότητα για το "μίνι" ασφαλιστικό (1998-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ