Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητικότητα για το "μίνι" ασφαλιστικό

Απανωτές συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργών πραγματοποιήθηκαν χτες στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το πρωί και αμέσως μετά στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στις 31 Ιούλη, όπου θα συζητηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά, γνωστό ως "μίνι" ασφαλιστικό.

Το νομοσχέδιο που αναμένεται να 'ρθει στη Βουλή το φθινόπωρο, με βάση τις μέχρι τώρα υπουργικές δηλώσεις, θα αφορά ενοποιήσεις Ταμείων και διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων, στην κατεύθυνση της παραπέρα υπονόμευσης των δικαιωμάτων και παροχών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, αλλά και την καταλήστευση των αποθεματικών που υπολογίζονται πάνω από 5 τρισ. δραχμές.

"Πρόγευση" για το πού θα κινηθεί το νομοσχέδιο, αποτέλεσε το προσχέδιο διατάξεων για την ενοποίηση των Ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΤΑΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα και που έχει συγκεντρώσει την αντίδραση των ενδιαφερομένων φορέων.

"Επαίσχυντο", χαρακτηρίζει το προσχέδιο με ανακοίνωσή της, η "Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία Αυτοκινητιστών",σημειώνοντας πως με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της ενοποίησης.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι δε θεσμοθετείται η επιχορήγηση του νέου Ταμείου απ' τον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσό ίσο με το 1/3 των εξόδων του, στρώνοντας το δρόμο της ανταποδοτικότητας. Αρνείται το αίτημα για σύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη και αφήνει εκκρεμή τη συγκρότηση της αιρετής διοίκησης του Ταμείου. Επίσης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δίνει ψεύτικη εικόνα όσον αφορά την αύξηση των κατώτερων συντάξεων ΤΣΑ στο ύψος του ΤΕΒΕ, αφού αφορά μόλις το 10% των συνταξιούχων ΤΣΑ και θα δοθεί σταδιακά σε τέσσερα χρόνια. Για το έλλειμμα που εμφανίζει το ΤΣΑ, σημειώνει πως αυτό το δημιούργησαν οι κυβερνήσεις που έκαναν κοινωνική πολιτική με "ξένα κόλλυβα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ