Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ισχυρό μήνυμα καταδίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ισχυρό μήνυμα καταδίκης στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης αναμένεται να στείλουν σήμερα οι εργαζόμενοι της Μακεδονίας και της Θράκης μέσα από τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, αλλά και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα των περισσότερων πόλεων της περιοχής.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Μια ώρα νωρίτερα η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων της πόλης οργανώνει προσυγκέντρωση στο χώρο μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία - Θράκη απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 το πρωί σε: Κατερίνη, Κιλκίς, Εδεσσα, Νάουσα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.Ολα τα Εργατικά Κέντρα των παραπάνω πόλεων, με αποφάσεις τους ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση συνολικά του νομοσχεδίου που προωθείται για τις εργασιακές σχέσεις, καταγγέλλοντας ότι χτυπά ανελέητα κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και διαλύει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα,ενώ από τον ΟΣΕ, στο δίκτυο της Μακεδονίας - Θράκης, θα πραγματοποιηθούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή της πολιτικής που επιχειρεί να πισωγυρίσει την εργατική τάξη και τις κατακτήσεις της στον εργασιακό μεσαίωνα, εξέφρασαν χτες με ανακοίνωσή τους η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης", η "Κίνηση Πολιτών" και οι Συνεργαζόμενοι που αποτελούν το συνδυασμό "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα" με υποψήφιο δήμαρχο τον Αγ. Σαχίνη.Μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως μέσα από το επίμαχο νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί να αφαιρέσει το 8ωρο - 7ωρο, νομιμοποιώντας τις μέχρι τώρα αυθαιρεσίες και την κερδοσκοπία του κεφαλαίου, με τη μερική απασχόληση και με πρόσχημα την κατοχύρωση της μερικής απασχόλησης καταλύει τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. "Στην πράξη - σημειώνουν - καταργεί τις ΣΣΕ και τις υποκαθιστά με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, καταργεί τα Κλαδικά Συλλογικά Οργανα (Σωματεία - Ομοσπονδίες) και επαναφέρει τα φαντάσματα από το παρελθόν (συμβούλια εργαζομένων)".

Τέλος, δηλώνουν πως "ο συνδυασμός "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα" θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, στην πρώτη γραμμή και με όλους τους δημότες σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να μην περνούν τέτοιες πολιτικές, που υπαγορεύονται από ξένα κέντρα και που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση της "νέας τάξης πραγμάτων", δηλαδή την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητικό αντάμωμα μέσα σε καταρρακτώδη βροχή (2010-02-12 00:00:00.0)
Απάντηση με απεργία στις 17 Μάρτη (2005-02-13 00:00:00.0)
Ταξικό μήνυμα αντίστασης (1998-07-24 00:00:00.0)
"Θα αγωνιστούμε ανυποχώρητα" (1998-04-25 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στην αυθαιρεσία (1997-08-27 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα πανελλαδικά (1996-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ