Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ας κάνουμε σήμερα την αρχή"

Περιοδεία συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ στα κεντρικά γραφεία της "Ολυμπιακής"

Εφ' όλης της ύλης ήταν η συζήτηση που έγινε χτες στα κεντρικά γραφεία της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", στη λεωφόρο Συγγρού, μεταξύ των υπαλλήλων και του μεικτού κλιμακίου συνδικαλιστών από την ΕΣΑΚ Δημοσίου και Τραπεζών,στο οποίο συμμετείχαν οι Χ. Σταμούλος και Γ. Μαστραγγελής από τον ΟΑΣΑ, Σ. Ματζουράνης,Χ. Καραγιάννης και Στ. Μανούσος από την "Ολυμπιακή", Γ. Ποντικός από τον χώρο των τραπεζών, Γ. Κρίκας από τα ΕΛΤΑ και Αλ. Σταμέλος από τη ΔΕΗ.

Ο κάθε συνδικαλιστής μετέφερε στους υπαλλήλους την κατάσταση και τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο από όπου προέρχεται, έγινε εκτεταμένη αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ όπως τονίστηκε και από τους ίδιους τους υπαλλήλους, τα προβλήματα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημοσίου τομέα και στις τράπεζες είναι κοινά, άρα κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για την αντιμετώπισή τους.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την επίθεση που δέχεται το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς και για τους στόχους που εξυπηρετεί αυτή η επίθεση. Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν ιδιαίτερα για το αντεργατικό νομοσχέδιο, ενώ οι υπάλληλοι κλήθηκαν να απαιτήσουν την απόσυρσή του μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, κάνοντας σήμερα την αρχή και συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση.

Οι μορφές πάλης που πρέπει να αναπτυχθούν φάνηκε να προβληματίζουν αρκετά τους εργαζόμενους, οι οποίοι ζήτησαν από τους συνδικαλιστές να δουν κι αυτοί από την πλευρά τους τρόπους πιο αποτελεσματικής διεκδίκησης. Από τα λόγια των υπαλλήλων φάνηκε καθαρά και το πόσο αναξιόπιστες έχουν καταστεί στα μάτια τους οι πλειοψηφίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, αφού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, στον αγώνα τους για τη σωτηρία της "Ολυμπιακής" η στάση που κράτησαν ήταν άθλια, ενώ μία εργαζόμενη οργισμένα τόνισε ότι "η ΓΣΕΕ έβαλε φραγμό στον αγώνα μας".

Οι συνδικαλιστές τούς κάλεσαν να δώσουν αγωνιστική διέξοδο στην οργή τους, να πιέσουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και όπου αυτό είναι αδύνατο, να πάρουν την υπόθεση των αγώνων και της υπεράσπισης της δουλιάς και των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια, καθώς και να συντονίσουν τον αγώνα με όλους τους άλλους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ