Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΩΣΕΙΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Ο υπουργός να δώσει απαντήσεις

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Αμυνας

Με αφορμή την τελευταία πτώση μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας και τον τραγικό θάνατο του χειριστή του, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Μπ. Αγγουράκης,κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, όπου τον καλούν να απαντήσει στα ερωτήματα που ανακύπτουν.

"Η Πολεμική Αεροπορία, τονίζεται στην Ερώτηση, μετά την πρόσφατη συντριβή ενός επιπλέον "ΜΙΡΑΖ 2000" στον Ωρωπό, θρηνεί έναν ακόμα νεκρό πιλότο, ο οποίος προτίμησε να χάσει τη ζωή του παρά να αφήσει το αεροσκάφος να πέσει σε κατοικημένη περιοχή.

Είναι η 4η πτώση μαχητικού αεροσκάφους το 1998 και η 60ή από το έτος 1987 με 37 συνολικά νεκρούς (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται η πτώση δύο μεταγωγικών C - 130).

Καταλογίζονται βαριές ευθύνες στον υπουργό Αμυνας γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία πειστική απάντηση για το τι φταίει και έχουμε τόσο συχνά τραγωδίες με ανθρώπινα θύματα.

Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση εύλογα τίθενται τα ερωτήματα:

Φταίει η πίεση που υφίστανται και ο φόρτος εργασίας που σηκώνουν οι πιλότοι, υπάρχει ανεπαρκής εκπαίδευση, υπάρχουν κατασκευαστικά προβλήματα με τα αεροπλάνα και προβλήματα στη συντήρησή τους;".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν: "Οι ευθύνες γίνονται μεγαλύτερες, αφού η αυξανόμενη συχνότητα των ατυχημάτων αποδεικνύει ότι δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ