Παρασκευή 6 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αοριστίες της κυβέρνησης

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ

Αόριστες υποσχέσεις που, λόγω της ασάφειάς τους, δε διασφαλίζουν το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στους δημόσιους οργανισμούς που μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες, έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Α. Μπαλτάς.

Το θέμα, που είναι στην επικαιρότητα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία χάνουν τη μονιμότητα οι εργαζόμενοι των οργανισμών που μετατρέπονται σε ΑΕ, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,με αφορμή την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.

Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι "διασφαλίζονται τόσο τα εργασιακά όσο και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων", λέγοντας πως οι σημερινοί εργαζόμενοι των οργανισμών που μετατρέπονται σε ΑΕ "όχι μόνο διατηρούν τις οργανικές τους θέσεις, όπως ακριβώς προβλέπει το άρθρο 103 παράγραφος 4 του Συντάγματος, αλλά και πλήρη τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα".

"Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική", είπε στην τοποθέτησή του ο Μ. Αγγουράκης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει το προηγούμενο της γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ΟΣΚ που είναι παρόμοιο και με δεδομένο ότι η εφαρμογή αυτής της γνωμοδότησης σημαίνει νέο καθεστώς, ελαστικές εργασιακές σχέσεις και ομηρία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

Στη δευτερολογία του ο Α. Μπαλτάς είπε ότι περιμένει πρώτα την καθαρογράφηση της σχετικής απόφασης του ΣτΕ για να δράσει στη συνέχεια όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Στη συζήτηση παρενέβη και ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, λέγοντας ότι το υπουργείο ετοιμάζει "άμεση νομική λύση" για το θέμα των εργαζόμενων στον ΟΣΚ.

Τα ερωτηματικά βέβαια παραμένουν, καθώς η όποια ρύθμιση θα τελεί υπό την αίρεση μιας νέας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ δε θα αφορά τους από δω και πέρα εργαζόμενους, οι οποίοι θα γίνουν έρμαιο των "ελαστικών εργασιακών σχέσεων".

Οσον αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΔΔΥ, ο υφυπουργός είπε ότι είναι "οριστική η απόφαση και δεν υπάρχει καμία ταλάντευση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθυστερεί η αποκατάσταση των κτιρίων από το σεισμό(2000-04-21 00:00:00.0)
Ακρα του τάφου σιωπή!(1998-11-15 00:00:00.0)
Στόχος, η ομηρία και η ένταση της εκμετάλλευσης(1998-11-08 00:00:00.0)
Εξέλιξη - κόλαφος για την κυβέρνηση(1998-09-16 00:00:00.0)
Σε ανώνυμη εταιρία μετατρέπουν τον ΟΣΚ(1998-02-18 00:00:00.0)
Θυσία και τα σχολεία στο βωμό του κέρδους(1997-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ