Σάββατο 7 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Σφοδρή καταγγελία της σαρωτικής πολιτικής

Ως χρονιά με ακόμη σκληρότερη λιτότητα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, χαρακτηρίζει το 1999 με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Μετάλλου,αφού η εισοδηματική πολιτική για μισθούς και συντάξεις θα είναι ύψους... 2%.

Στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Μετάλλου καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε συρρίκνωση και "λουκέτο" μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως η ΛΑΡΚΟ κ.ά. Αναφορά γίνεται και στη "Χαλυβουργική" του Αγγελόπουλου, ο οποίος, παίρνοντας το μήνυμα της κυβέρνησης με την ψήφιση του αντεργατικού νόμου 2639, "ζητά εκβιαστικά και απειλητικά από τους εργαζόμενους να δεχτούν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με την εφαρμογή του 10ωρου!".

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυπηγική βιομηχανία, αλλά και οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, που παρά τα εξοπλιστικά προγράμματα μαμούθ, βρίσκονται στα πρόθυρα διακοπής των εργασιών τους.

Την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά - σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΑΚ Μετάλλου - η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΠΟΕΜ παρά τις προτάσεις της ΕΣΑΚ, ουσιαστικά βάζουν πλάτες στην κυβέρνηση να περάσει αυτά τα σχέδια με λιγότερο κοινωνικό κόστος.

Η παράταξη καταγγέλλει εξάλλου τη συγχώνευση του επικουρικού ταμείου (ΕΤΕΜ) στο ΙΚΑ ΤΕΑΜ διά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, γεγονός που - όπως τονίζει - θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους σημερινούς και τους αυριανούς συνταξιούχους.

Τέλος, η ΕΣΑΚ Μετάλλου καλεί τα συνδικάτα να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως επίσης καλεί και τους αντιπροσώπους που θα πάρουν μέρος στο συνέδριο της ΠΟΕΜ που θα γίνει από τις 11 ως τις 13 Δεκέμβρη να καταδικάσουν με την ψήφο τους τις παρατάξεις που ευθύνονται για την αδράνεια της ΠΟΕΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ